Brutális késelés a pécsi éjszakában

Öten támadtak egyetlen fiúra, akit miután alaposan megvertek és a földre került, még meg szúrkálták, majd a segítségére érkező járókelőt is megkéselték. Most bíróság elé állnak, többen is fiatalkorúak.

A brutális bűncslekemény még tavaly júniusban történt az egyik legnépszerűbb belvárosi diszkótól pár lépésre.

hirdetés

Az Ügyészség tájékoztatása szerint egy hullarészeg ötfős társaság érkezett a helyhez éjjel 2 körül. Egyikük fölvett a földről egy botot és minden ok nélkül leütött vele egy ott sétáló embert. Ezt meglátta egy fiatal, aki rájuk szólt, hogy mit művelnek. Erre öten estek neki, ütötték, rúgták és még akkor sem hagyták abba, amikor a földre került.

Annak a másik fiatalnak is nekiugrottak, aki csak a földön fekvőn akart segíteni, miután a verést abbahagyták. Őt hárman tudták csak legyűrni. Az egyik őrjöngőnek azonban ez sem volt elég. Odament a földön fekvő, véresre vert sráchoz és négyszer hátba szúrta ezzel a késsel:

Képkivágás2

Ekkor már többen is rájuk szóltak, hogy mit művelnek, de ahelyett, hogy leléptek volna, azt a fiút is hasba szúrták, aki csak segíteni akart a földön fekvőn. Az Ügyészség fotóin jól látszik, milyen kegyetlenül bántak el a két fiatallal.

Négyszer szúrta hátba a földön fekvő, megvert fiút az őrjöngő.

Négyszer szúrta hátba a földön fekvő, megvert fiút az őrjöngő.

A késelő egy 17 éves pécsi fiatal, akit “több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével” vádolják, de mivel fiatalkorú max. 15 évet kaphat. Haverjai, akik “csak” ütték és rúgdosták az embereket, csoportosan elkövetett garázdaság vétsége miatt állnak a bíróság elé, ketten szintén fiatalkorúak.

Képkivágás3

A késelő fiú apja korábban úgy vélekedett a Dunántúli Naplónak, hogy gyereke ártatlan, mert ők csak védekeztek, amikor ketten rájuk támadtak. Akkor ezt így adta elő:

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter