Brutálisan sok program lesz az idei POSZT-on

Több mint 150 programmal várja a közönséget június 9. és 18. között a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely az idén új struktúrával, a versenyprogram mellett a “POSZT bemutatja” és a “POSZT Fesztivál” elnevezésű programmal jelentkezik.

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a POSZT állami támogatása a tavalyi 60,5 millió forintról az idén 65,5 millióra emelkedik. Őri László, Pécs alpolgármestere kiemelte: a fesztivál megszervezésére az idén 70 millió forintot biztosítanak.

hirdetés

Mint elhangzott, a POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének döntése alapján a szakmai zsűri tagja lett Boros Kinga kritikus, Bozóki Mara díszlet- és jelmeztervező, Czajlik József rendező, Dobák Lívia dramaturg, Garaczi László író, Kocsár Balázs karmester, Kiss Mari és Sztarenki Pál színművész.

A versenyprogramban 16 produkció, köztük 7 nagyszínpadi és 9 stúdióelőadás szerepel. A POSZT bemutatja 9 produkcióval a Kodály Központban, a POSZT Fesztivál több mint 100 programmal a Zsolnay Negyedben várja a közönséget. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter