Bulinegyed épülget a pécsi belvárosban

Kilenc új hely nyílik szinte napokon belül. Mutatjuk, hogy hol, merre és mire kell számítani. Lehet majd táncolni, enni, inni, pasizni és csajozni is. Emellett az igényesebb gasztronómia is beköltözik a pécsi citybe. 

Nana

Nana

Ez a volt Murhy’s Pub helyén nyílik meg néhány héten belül. Teljesen újragondolták az egykori angol-ír pub tereit, falakat és galériákat bontottak le az új bérlők. Könnyed, laza, olaszos kajákat kínáló, dj-s bár-étterem lesz belőle.

hirdetés

Annyit még lehet tudni, hogy rutinos vendéglátós bérli a kocsmát az önkormányzattól, havi 900 ezer forint körüli összegért. Ezért 15+5 éves szerződést kötött vele az önkormányzat, de a vállalkozó csaknem 100 milliós felújításra is kötelezettséget vállalt.

OK_csik

Magyar nóták a Dómban

Na jó, a nóta nem biztos, de az új bérlő elmondása szerint magyar zenékre épülő, zenész-táncos-evős helyet nyitnak az egykori Dóm vendéglő helyén a Király utcában – szeptember második péntekén startolnának.

OK_csik

corso

Corso Bistro

A Színház téren, a volt Enoteca Corso étterem sem lesz mindig üres, most például már nagy erőkkel dolgozik az új bérlő azon, hogy az elsősorban becélzott igényes fiatalok, fiatalos helyévé váljon a kétszintes étterem. Lebontják a látványkonyhát is, lesz menü, de állandó étlap is.

OK_csik

Café Presto

A Konzum aljában, a volt Addo helyén próbálkozik egy új csapat. Ők minőségi kávét és könnyed, olaszos fogásokat kínálnak.

OK_csik

Neked csak Szofi!

Hol máshol, mint a volt Sopianae söröző romjain épül újjá a legendás hely – a jogi karral szemben a Rákóczi úton. Szeptember elején nyitnák a Neked csak Szofi nevű helyet, ahol már reggel héttől lehet majd fogysztani, sőt akár reggelizni is, ami a pécsi vendéglátásban igazán ritkaságnak számít.

OK_csik

Nappali melletti burgerező?

A Nappali mellett, a megint befuccsoló Sufni (vagyis a volt Éjszaka Bár) helyén nyílik majd hamarosan egy “étkezde”, ahol az első hírek szerint hamburgert és kávét kínáló streetfood bár lesz, de ez nincs megerősítve. A bérlők azt ígérik, amint lehet, elárulják a részleteket.

OK_csik

brookly bar

Brklyn Bar

Tiszta Amerika lesz Pécsen, ha a volt kaszinóban (Király utca) kinyit a Brooklyn Bar. Minőségi italok, pucc és parádé, igényes szórakozás várja majd a pécsieket – várhatóan szeptemberben.

Ez egyébként Budapesten így néz ki:

brklyn

OK_csik

Organikus étterem

Vagyis inkább salátabár nyílik hamarosan a Jókai téren, a dohányboltos mellett. Helyi zöldségek, ellenőrzött termelők, szívvel-lélekkel ápolt növények kerülnek majd a gyomorba.

OK_csik

Áfium

Áfium újratöltve

A 90-es éves legendás kulthelye is újra megnyitja pincéjét a szomjas és éhes pécsiek előtt. Nem sokat tudunk egyelőre erről, csak annyit, hogy megígérték, lesz kalapos-csülkös babgulyás az étlapon.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter