Cápák miatt lesz 400 millióval drágább az új állatkert

Főleg ezért, de van még másik oka is. A tudósok szerint nem fog még jobban csúszni az építkezés, októberben nyitnak.

Azt eddig is tudtuk, hogy a sok eső és sok kő miatt csúszott meg az új állatkert építése, de a hivatalos dokumentumok szerint október végén kinyit a ZOO. Még úgy is – állítják, hogy ezúttal az derült ki: 400 millióval többe fog kerülni a munka, de nincs vész, mert pénzt szerezett rá Csizi Péter Lázár Jánostól.

Elsősorban a tervezési fázisban még nem látható pluszmunkákra és egy gigantikus cápamedencére megy a pénz. (Akit mélyebben érdekel, hogy mire kell a plusz 400 millió, az errefelé olvasgasson tovább.)

Mint a városházától megtudtuk,építéstechnológiailag most a legkönnyebb ezt a medencét megépíteni és berendezni.

– A medence mérete jelentős, nagyságát a főépület (ahol az akvárium-terrárium is elhelyezésre kerül) statikai teherbírása és a rendelkezésre álló terület határozta meg. Műsziklákkal, műkorallokkal tervezett dekorációval egy igazi tengeri élővilágot bemutató látványosság lesz, többek között zebracápával, szirticápával, rájákkal, császárhallal, napóleon hallal és amennyiben az anyagi lehetőségeink engedik úgy leopárdcápával is. Kizárólag olyan halak beszerzését tervezzük, amely teljesen legálisan, tenyésztett forrásból megoldható – közölte a projekt vezetője, Merza Péter.

Az állatkert teljes kivitelezésének befejezését és a nagyközönség számára megnyitását továbbra is október végére tervezik – hangsúlyozzák, és abban bíznak: a cápamedence lesz az új pécsi állatkert egyik legnagyobb vonzereje, mivel az országban csak a budapesti Tropicarium és a nyíregyházi Ocenárium fog több élőlényt bemutatni a pécsinél.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus