Csak a Momentumos akar beszélgetni az Együtt pécsi politikusával a visszalépésről

De Körömi Attila 1% környékén áll jelenleg, vagyis a régi-új politikus az egyéni jelöltségéért járó kampánytámogatás visszafizetését kockáztathatja éppen az alacsony támogatottsága miatt. 

Sűrű pár nap van a politikusok  mögött Pécsen, mióta kijött a kormányváltást akaró Közös Ország Mozgalom (KOM) független mérésének eredménye. Erről ITT írtunk bővebben, a lényeg az, hogy Hoppál Pétert (Fidesz) egyelőre nem fenyegeti semmilyen veszély, a mérés szerint ha 1:1-es küzdelem lenne, akkor is rettenetesen nehéz lenne legyőzni április 8-án. Az adatok szerint leginkább az LMP-s Hohn Krisztina tudná megszorongatni Hoppált, ha csak ketten maradnának.

hirdetés
Mellékszál, de mégis csak ide kapcsolódik: Juhász Péter, az Együtt elnöke bejelentette, hogy visszalép budapesti körzetében, hogy nagyobb esély legyen legyőzni a Fideszt. Erre az MSZP jelezte, “egyetlen mérés sem igazolja, hogy bárhol is az Együtt jelöltje lenne a legesélyesebb ellenzéki induló.”

A  pécsi mérés után szinte azonnal nyílt levéllel fordult politikus-társaihoz Berkecz Balázs, az Együtt pécsi politikusa, aki maga is abban a körzetben indul, ahol Hoppál Péter.

Berkeczre a kutatás szerint mindössze 6% fog szavazni

(ez az arány pedig messze jobb, mint az Együtt országos átlaga), de ő tárgyalni akart a többiekkel a visszalépésekről. Nem jött össze! Ugyanis sem az LMP, sem a Jobbik, sem pedig a DK nem akart vele tárgyalni, egyedül Körömi Attila jelezte, ő szívesen egyeztet. Utóbbi viszont a KOM mérése szerint 1%-on áll a körzetben, ami azt jelenti, hogy a politikus az egyéni jelöltségéért járó kampánytámogatás visszafizetését kockáztathatja áprilisban.

– Az, hogy még beszélni sem hajlandók egymással a visszalépésekről egyes ellenzéki szereplők, hogy nem képesek semmilyen, a választók felé tett gesztusra az egyes pártok, sok mindent elmond. Pláne annak tudatában, hogy a telefonos beszélgetésekben egyetértett velem mindenki abban, ha itt történne előrelépés, annak üzenetértéke és érdemi hatása lenne az egész országra. De nincs.

Mindenkienk elmondtam azt is, hogy nem azért hívtam őket, hogy a javamra lépjenek vissza, mert a közvéleménykutatási adatokat elnézve az is megoldás, ha sorsot húzunk és úgy döntjük el ki marad állva jelöltként

– magyarázta Berkecz.

Na, de mit akar az Együtt Pécsen?

Jogos a kérdés, eddig ugyanis nem igazán derült ki ez. Most megkérdeztük Berkecz Balkázst, hogy szerinte mi a legfontosabb feladat, és mihez kezdene, ha netán beválasztanák áprilisban.

“Pécsnek és a térségnek jóval nagyobb mértékben szükséges részesülnie a fejlesztési támogatásokból, hiszen a rendszerváltás után hirtelen megszűnt 20 ezer állami munkahelyet nem sikerült eddig visszapótolni, ezért állami közreműködéssel kell külön kedvezményeket biztosítani az itt beruházni szándékozó vállalkozások számára, ezzel segíteni a munkahelyteremtést.

Szakmai meggyőződésem, hogy jó városfejlesztési stratégiával, bevételtermelő kiadásokkal, a közszféra és a magánszféra strukturált együttműködésével komoly fejlődési pályát képes Pécs befutni, ezért a legnagyobb hangsúlyt a megfelelő város- és gazdaságfejlesztési stratégia kidolgozása mellett a helyi gazdaság támogatására kell fordítani, de a városnak szüksége van a befektetői tőke támogatására is, amely készen áll az új minőségek létrehozására (például a kreatív iparban), elő kell segíteni az egyetem és a legfejlettebb technológiákat alkalmazó ipari vállalkozások együttműködését.

Kormányon be kell fejezni az M9, az M6 és az M60-as építését, mert az új befektetőket és beruházókat hoz a térségbe.”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter