Csak pécsi sör lesz a budapesti vizes vb-n!

Lapunknak hivatalosan is megerősítették, nagyüzemi sörökből csak a Pécsi Sörfőzde termékei lesznek a ma startoló budapesti vizes vb összes helyszínén. Több hónapos tárgyalás után futott be győztesként a pécsi cég.

Három-négy hónapos, komoly tárgyalássorozat és csapatmunka előzte meg, de végül a Pécsi Sörfőzde Zrt. lett a befutó,

a pécsi cég lehet a legnagyobb sörbeszállítója a budapesti vizes vb-nek

– tudta meg az OK!PÉCS Szabó Ádámtól, aki a cég marketing tanácsadója.

Bár a food truck-okon lehet majd kézműves söröket is kapni (mint például a JAROMIR 68, ami a legjobb cseh kisüzemi főzdék sörei a világostól a barnáig, a hidegkomlóstól a búzáig), de a megkötések miatt ezek alkoholtartalma nem haladhatja meg az 5%-ot.

Nagyüzemi sörökből viszont

csak a Pécsi Sörfőzde termékeit ihatják majd az érdeklődők a világbajnokság összes helyszínén,

ide értve természetesen Balatonfüredet is.

Azt nem sikerült megtudnunk, hogy menyibe fog kerülni majd egy korsó, vagy egy pohár, de mivel egy 130 milliárdos világeseményről van szó , vélhetően egyedi árakkal készül a cég.

Vasa Tünde, a cég marketing vezetője az OK!PÉCS-nek azt mondta, maximum 800 forintba kerülhet egy korsó pécsi sör, és mivel prémium rendezvényről van szó, csak a prémium sörrel, vagyis a Pécsi Sörrel készülnek; Szalont, vagy ízesített söröket nem is lehet majd kapni.

Hónapokkal ezelőtt dőlt el

Lapunk rákérdezett arra is Szabótól, hogy van-e ennek bármilyen köze ahhoz, hogy a napokban Matolcsy György rokonaihoz került a sörfőzde, de azt a választ kaptuk, hogy már sokkal korábban elkezdtek azon dolgozni, hogy Pécs legyen a beszállító, ráadásul nem ez az első komolyabb, prémium rendezvény, ahol a pécsi sör ott van.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter