Csalódott tüntetők a pécsi kormányellenes demonstráción!

Alig pár tucat kormányellenes tüntető jelent meg a Széchenyi téren. Talán a rossz idő miatt, talán azért, mert már a demonstráció előtt napokkal összevesztek egymással a szervezők. Az biztos, hogy Orbán Viktor rendszerét – a jelek szerint – Pécsen nem fenyegeti veszély. 

tüntetés tömeg

hirdetés

“Öljük meg a Fa..szopót!!!” (Orbán Viktorra utalt ilyen kulturáltan egy illető – a szerk.) – volt a legerősebb mondat a március 15-i ellenzéki-civil tüntetésen, de ez csak egy bekiabálás volt a pécsi tömegből, többen le is állították a kissé alpári tüntetőt. “Ennek annyi értelme volt, hogy jól megfáztam az esőben” – summázta a szónokok mondanivalóját egy másik demonstráló, aki szerint a tavalyihoz képest “ez az egész gyíkfing volt”.

tüntetés mellár

Tavaly valóban sokkal többen voltak ott a pécsi kormányellenes tüntetésen, most körülbelül 250-300 ember állhatott a szemerkélő esőben. A szónokok az égvilágon semmi újat nem mondtak, de tisztességgel hozták a kötelezőt (kómában lévő ország; veszélyben a gyerekek; gyenge a gazdaság, ilyen gyenge még sosem volt; a kormány diktatúrát épít; össze kellene fogni; le kellene tenni a demokratikus alapokat; stb.). Abban mindenki egyetértett, hogy meg kell dönteni az “Orbán-rezsimet”, de a hogyanra és a mikorra nem érkezett megfejtés.

tüntetés tömeg2

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter