Csatornát modernizált Pécs

500 milliót költött rá az önkormányzat idén tavasz és ősz között. 

Girán János alpolgármester elmondta: Az 517 millió forintból megvalósult projektnek köszönhetően 15 kilométernyi új, illetve felújított csapadékcsatorna készült el, melynek következtében több, mint 130 hektár nagyságú terület vízvédelme oldódott meg.

hirdetés

A 2015. október 8-án az utolsó műszaki átadás-átvétel lezárásával befejezett kivitelezés során a város többek között megoldotta a Pécsi- és az Öreg- Tettyei- és a Nagypostavölgyi- vízfolyás mederkotrását, valamint a mederépítését. Megvalósult a vízelvezető hálózat építése a Kopács-Laskó utcákban, valamint új árok építése Hirden a Zámor utcában. A projekt eredményeképpen a város hordalék szempontjából kritikus pontjain új hordalékfogók épültek, ilyen terület például a Székely Bertalan út, Ady Endre utca, Donátusi és Bálicsi út, valamint sor került az Éger-közben lévő meder kitakarítására és partfallal történő megerősítésére is. A kivitelezésnek köszönhetően megoldódott az Ágoston tér vízelvezetése, a MÁV- és Új – Füzes árkok kitisztítása, valamint a Rigóder utca árokrendezése és a Lepke utca – Donátus köz felszíni vízelvezetésese”.

Az alpolgármester szerint örömteli, hogy a város a projektnek köszönhetően a legkritikusabb pontokon meg tudta oldani a vízelvezetést. A városvezetés célja, hogy az új uniós ciklus terhére is egy legalább ekkora volumenű csapadékvíz elvezető rendszer további korszerűsítését szolgáló projektet valósíthasson meg a lakossági és szakmai igények figyelembevételével.

Girán János zárásként elmondta: a városban jelenleg is több olyan munka van folyamatban, amely a csapadék-csatornahálózat fejlesztésével kapcsolatos. Kovácstelepen például egy több éves útkorszerűsítési és csapadékvíz-elvezetés kiépítési program kezdődött el önkormányzati forrásból. Ennek keretében idén több mint 700 méter útpálya és 1200 méternyi járda készült és készül el 60 millió forint önkormányzati forrás felhasználásával. Az idei évi beavatkozás eredményeként 49 ingatlan út és csapadékvíz problémája rendeződött. A 2016-ban további 44 ingatlan helyzetét rendezik hasonló módon a környéken.

Az alpolgármester közölte, év végéig 86 millió forintból kijavítják a Mecsekszentkúti és a Rózsavölgyi utca, a Benczúr utca, a Középdeindol-hegyhát dűlő csapadékvíz-elvezetését, végrehajtják a Magyarürögi vízfolyás rekonstrukcióját, javítják a Pázmány utca csapadékvíz-elvezetését.

(Forrás: Önkormányzati sajtó)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter