Mázlijuk van azoknak, akik Kovácstelepen laknak

Az első ütemmel megkezdte a pécsi önkormányzat Kovácstelep csapadékvízelvezető rendszerének átfogó felújítását, a munka 2016-ban és 2017-ben is folytatódik – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere kedden a helyszínen tartott bejáráson.

A városvezető elmondta, az utóbbi években az önkormányzat felmérte a terület adottságait, kivizsgálta azokat a problémákat, amelyek felhőszakadások idején jelentkeznek a város nyugati részén levő kertvárosias területen.

hirdetés

Kovácstelep4

A több mint 20 utcából álló, intenzíven beépített városrész ma már több mint 600 család számára jelent otthont, viszont az elmúlt évtizedekben nem történtek jelentős lépések a vízelvezetési rendszer fejlesztésében. Az önkormányzat ezért döntött úgy tavaly, hogy 2015-ben elindítja a probléma megoldását célzó átfogó rendszer kiépítésében.

Páva Zsolt a részletekről szólva elmondta: a beruházás keretében a városrész problémás csapadékvíz-elvezető rendszere, út- és járdafelületei újulnak meg. A munka első üteme zárult le eddig.

A közterületek rendezése a városrész déli utcáiban kezdődtek és fokozatosan északi irányba haladnak majd. Az önkormányzat idén bruttó 60 millió forintot biztosított első lépésben arra, hogy a városrész egészére elkészüljön egy vízelvezetési koncepció, s a nyártól meginduljon az első ütemet érintő közterület rendezés.

Ennek helyszíne, egyben mai bejárás útvonala a Hóvirág utca keleti harmada, a Jácint utca, a Levendula utca, az Üszögi fasor déli része, illetve a Rozmaring utca nyugati vége. A kivitelezés során több mint 700 méter új útburkolat készült el, 1200 méter járda mellett és 49 ingatlan közvetlen csapadékvíz elleni védelme is megoldódott.

Kovácstelep1

A program 2016-ban folytatódni fog a II. ütemmel, amelynek során a Rozmaring utca befejezése, a Hajnalka utca teljes hosszban történő felújítása, illetve a Gyöngyvirág utca rendezése várható.

Emellett megkezdődik Kovácstelep déli végétől egy új árok kiépítése is, mely a városrész vizeit a befogadóig fogja eljuttatni. Ezzel az ütemmel a városrész legkritikusabb helyzetben levő déli utcáit rendezik, hogy 2017-től Kovácstelep középső területeinek a rendezése megkezdődhessen a program harmadik ütemében.

(Forrás: Pécsi Önkormányzat sajtóanyag)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter