BRÉKING: Csizi Péter szerint 7,5 milliárd forint a pécsi önkormányzat hiánya!

Másról is beszélt Csizi Péter, aki szerint jóban van Páva Zsolttal. UPDATE: az MSZP szerint “ne kísérletezzenek tovább a várossal”.

hirdetés

A Pécsi Újságnak adott interjút Csizi Péter, a napokban felállt stratégiai irányító testület elnöke. Ez az a csapat, ami segíti a jövőben Pécs vezetését. Ebben az interjúban beszél arról többek között Csizi, hogy

“7,5 milliárd forint a pécsi önkormányzat hiánya”.

Szerinte ez 2009. januárja miatt van így, vagyis “ott van a gyökere”.

“A mostani hiány gyökere 2009. januárjában keresendő, amikor a szocialisták eladták a buszokat. Hogy konkrét legyek, a szocialista városvezetéstől örökölt problémák egy része a mai napig megvan. Nagyon sok esetben nemhogy rossz volt az alap, maga az alap is hiányzott”

– magyarázza, sőt:

“Az elmúlt nyolc évet arra fordítottuk, hogy eltakarítsuk a szocialisták szennyesét. Ilyen volt például a közösségi közlekedés. Katasztrofális helyzetben vettük át, összeomlás szélén állt az egész, a járatok havonta ezer számra maradtak ki, s még ki is lopták a járműparkot egy külső cégbe. Hatmilliárdos hitelt vettünk fel a buszok cseréjéhez, a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada”.

Csizi Péter szerint egy 27 pontos lista alapján akarják megoldani a pénzügyi nehézségeket, amiről a csütörtöki közgyűlésen többet is meg lehet tudni. Annyi bizonyos – szerinte, hogy

“A politika saját magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre”.

Ki az igazi polgármester?

Szeirnte továbbra is Páva Zsolt a polgármester, mert “aki ismeri az önkormányzati törvényt, abban fel sem merülhet, hogy nem ő áll a város élén” – mondta a lapnak, hozzátéve:

“Az meg egyenesen marhaság, amit az ellenzék és a balliberális sajtó emleget, hogy puccs történt, vagy hogy gyámság alá helyeztük volna, ilyesmiről szó sincs”.

Csizi Péter szerint tagadhatatlan, hogy nehéz helyzetben van a város, ezért “összezártak”, emiatt állt fel a testület is.

“Emlékezhetünk arra, hogy az előző városvezetés idején, amikor baj volt, sokfelé szakadt a szocialisták frakciója, lecsokitolvajozták egymást, de volt, aki közülük még akkor is naponta kétszer tartotta a markát prémiumért”

– szúrt vissza egyet a szociknak a képviselő.

Milyen a személyes viszonya Páva Zsolttal – kérdezi a lap riportere, mire Csizi azt válaszolja, hogy tíz éve dolgoznak együtt és nem múlik el hét, vagy nap, hogy ne beszélnének egymással.

“Jóban voltunk, vagyunk, ez most sem változott”

– állítja.

Orbán Viktor megint segít?

Csizi Péter szerint Orbán megígérte, hogy segít Pécsnek, de

“nekünk kell előállni konkrét javaslatokkal”

– fogalmaz a lapnak.

A magunk részéről egyre izgatottabban várjuk a csütörtöki városi közgyűlést, ami most szinte biztosan nem lesz halál unalmas!

UPDATE: az MSZP szerint “ne kísérletezzenek tovább a várossal”

Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke szerint nagyobb a baj, mint hitték.

– Ebből a nyilatkozatából is kiderül, hogy Csizi Péter alkalmatlan ennek a várost irányító döntéshozó Végrehajtó Bizottságnak a vezetésére, mert

a 6 milliárdos hitel nagy részét nem az önkormányzat, hanem a Tüke Busz vette fel, és ez nem része a 7,5 milliárdos városi hiánynak, hanem a 20 milliárdos céges hitelállományhoz tartozik.

Ha 8 év alatt sem sikerült kezelni ezt a kérdést, akkor most már tovább ne kísérletezzenek, támogassák az előterjesztésünket, oszlassa fel magát a közgyűlés, nézzenek a választók szemébe – reagál az MSZP.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter