Csizi Péter újra országgyűlési képviselő lehet!

Meghalt ugyanis egy Fideszes képviselő, akinek a helyét ő “örökli” az Orászágos Választási Bizottság döntése miatt. De lehet, hogy Csizi mégsem lesz országgyűlési képviselő, mert nem vállalja.

Rejtélyes írást közölt le a Pécsi Újság. Ha jól olvassuk, akkor a cikk arról szól, hogy bár Csizi Péter újra országgyűlési képviselői mandátumhoz jutna, mégsem akar országgyűlési képviselő lenni.

hirdetés

A tavaszi parlamenti választáson a kormánypártok országos listájáról a parlamentbe kerülő Hirt Ferenc tavaly december 6-án meghalt. A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjeik közül, ennek hiányában a mandátumot a listán soron következő jelölt szerzi meg. Mivel a Fidesz és a KDNP a rendelkezésére álló határidőig nem nevezte meg, kinek kéri a mandátum kiadását,

az NVB a listán következő, a 87. helyen szereplő Csizi Péternek (Fidesz) adja ki a mandátumot

– írja a lap.

Akad egy csavar

Csizi Péter a döntés előtt írásban jelezte az NVB-nél, hogy nem kívánja mandátumát átvenni. Ez a nyilatkozat azonban csak akkor lép hatályba, amikor a képviselő a mandátumot megszerzi, azaz az NVB mostani döntése jogerőre emelkedik – olvasható a cikkben.

A lap Csizi egy korábbi nyilatkozatát idézi, ami szerint a pécsi politikus azt mondta,

“Óriási megtiszteltetésnek tartom az országgyűlési képviselőséget, ami Istennek hála kétszer is megadott. Azonban most úgy érzem, pihenésre van szükségem, szeretnék a családommal, a kislányommal is több időt tölteni. Minderre figyelemmel most nem kívánok képviselő lenni”

– jelentette be a politikus.

SZAVAZÁS

Ön szerint jó döntés, hogy Csizi nem veszi át a mandátumot?

Eredmények

Loading ... Loading ...
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter