Csizi szerint most érdemes házasodni

A gyermekes családok és azok, akik most kötnek házasságot, örülhetnek a legjobban, Pécsett ugyanis ők azok, akik elsősorban nyertesei lehetnek a további adókedvezményeknek. Erről tartott sajtótájékoztatót a fideszes országgyűlési képviselő. 

Csizi Péter szerint Pécsett szinte egyetlen cél van most, az, hogy új munkahelyek legyenek a városban, emellett pedig segítsék és felpörgessék a helyi gazdaságot és gazdasági szereplőket: ők azok ugyanis, akik munkát és megélhetést adnak a pécsieknek – magyarázta.

hirdetés

– Ebben segítségünkre van a kormány is, amely a fejlesztési, beruházási támogatások legalább 60%-át gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítja. Fontos azonban az is, hogy segítsük és a lehetőségeinkhez mérten megkönnyítsük a Pécsett élők életét, mindennapjait – hangsúlyozta a politikus.

Elmondta, jövőre tovább csökken a személyi jövedelemadó mértéke és növekszik a családi adókedvezmény összege. Ennek köszönhetően 1,5 milliárd forint marad a pécsi családoknál. Végeredményben az átlagkeresettel rendelkező kétgyermekes családoknak jövőre 116 ezer forinttal több jövedelmük lesz – Pécsen pedig nem kevés ilyen család él, egész pontosan 7899.

Emellett 2016-tól kezdve 4 év alatt fokozatosan a kétszeresére, 10 ezer forintról gyermekenként 20 ezer forintra fog emelkedni havonta a két gyermeket nevelő szülők kedvezménye. Jövőre is megmarad és egyre több családot érint Pécsett a házasságkötés adókedvezménnyel való ösztönözése. Pécsett tavaly 608, idén pedig már háromszáznál is több esküvő volt – szerencsére úgy néz ki, egyre nagyobb a házasság iránti kedvük a pécsieknek.

Szintén folytatódik a gyed-extra is és olcsóbb lesz a disznóhús, miután a sertéshús áfája csökken – közölte.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter