Csodaországgá válik Pécs – legalábbis a gyereknapon

Május 27-én az Expo Center átváltozik. Nem is akárhogy!

Megint lesz Gyermeknap Pécsett, idén Csodaországot idézik meg a szervezők.

hirdetés

Lesznek sport- ésharcművészeti bemutatók is, meseszínház, játékok és kézműves foglalkozások. Ezek mellett a kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a gigantikus ugrálóvárat, a kisvasutat, a körhintát, lovagolhatnak pónin, illetve gyöngyöt is fűzhetnek.

Napközben több alkalommal a Janus Egyetemi Színház színészei is feltűnnek, hogy a mesés utcaszínházukkal játékra csábítsák a bátrabbakat. Az igazán belevaló kis lurkók kipróbálhatják magukat harcművészként, vagy beülhetnek a rendőrök, tűzoltók járgányaiba is. A gyerekek külön – a számukra készült – katonai kiképzőpályán is végigmehetnek, ami mellett a felnőttek is kipróbálhatják az ügyességüket a nekik felállított akadályokon.

Az izgalmas programokon túl egy – a Csodaországot életre hívó – Óriás Társasjátékban megvalósuló Kincskereső játékban is résztvehetnek a gyerekek, akik egy térkép alapján találhatnak rá a kincsekre. Aki pedig teljesíti az egyes állomáson megadott feladványokat, személyre szóló jutalomban részesül.

Egy pillanat alatt lehet majd bármilyen mesefigurává is válni, ebben az arcfestők segítenek majd a gyerekeknek.

Jó sok édesség is lesz – cukorkák, fagylaltok, óriás palacsinták, vattacukrok, kürtőskalácsok, aki pedig kevésbé édesszájú, az hamburgerrel, szendviccsel is megtömheti a hasát majd.

Május 27-én reggel 10:00 órától, egészen 18:00 óráig szeretettel várnak mindenkit a szervezők az Expo Centerben. 

Május utolsó hétvégéjén a gyermeknapi program civil szervezetek, közhasznú egyesületek, pénzintézetek és városi szolgáltatók összefogásának köszönhetően jön létre. A kezdeményezést – a több éves gyakorlat szerint – a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. fogja össze, valamint a helyszínként szolgáló Expo Center felajánlása mellett a rendezvény szervezéséért és lebonyolításáért is felel.

Támogatják a rászorulókat is

Gyermeknapon nemcsak a rendezvényre látogató gyermekekkel törődik a város, az esemény különböző pontjain kreatív adománygyűjtésre is sor kerül, például a Star Wars standnál a lézerlövészetből befolyt összeg a Családsegítő szervezetet támogatja.

Ingyenes buszok

A rendezvény könnyebb megközelíthetősége érdekében a Tüke Busz Zrt. a Mobilitási Központ szervezésében egész nap sűrített „mesejáratokkal” áll rendelkezésre az Expo Center – Árkád – Expo Center, valamint az 1-es busz vonalán.

unnamed

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter