Csontrészegen késelt, majd lefeküdt aludni

Fotó: police.huFotó: police.hu

Nyolc üveg sört, hét deci bort és öt, fél deci vodkát ivott meg “sanyarú sorsa” miatt, majd leszúrta ismerősét a pécsi fiatal. 

Beszólogattak egymásnak, összeverekedtek, majd eközben G. László (23) szíven szúrta ismerősét egy pécsi kocsma előtt – idézte fel a február végén történt esetet a Zsarumagazinnak Gulyás József alezredes. A. Gergő (28) szinte azonnal belehalt a szívét ért szúrásba, támadója viszont elmenekült.

hirdetés

A megyei főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője büszkén mesélte a lapnak, hogy pár órán belül elfogták az egyébként hulla részeg fiatalt.

fotó: police.hu

fotó: police.hu

A rendőrök ébresztették G. Lászlót, akinek szüksége volt némi józanodásra, mielőtt ki tudták hallgatni.

A magazin azt írja, 23 órától hajnali 3-ig, vagyis a késelésig nyolc üveg sört, hét deci bort és öt fél deci vodkát ivott a srác. A rendőröknek azt mondta, nagyon megbánta és sajnálja, amit tett, szerinte pedig a drog, az alkohol és sanyarú sorsa volt az oka, hogy olyan agresszíven viselkedett. Ráadásul nem rég szakított vele a barátnője is, így azóta bánatában ivott.

– Azt állította, a sértett nevét nem tudta, csak érintőlegesen ismerte egy pécsi utcai kosárlabdapályáról, ahol ő is szokott játszani. Néha váltottak pár szót. Amikor szombaton éjjel a Rákóczi úti bár előtt beszélgetők, dohányzók között meglátta ismerősét, odaköszönt a társaságnak. Megkérdezték, hová tart, mondta, hogy kajálni, és továbbment. G. László elmondása szerint ekkor úgy hallotta, hogy ismerőse utánaszólt:

A jó büdös k..va öreganyádat!
 – folytatta az alezredes.

– Ettől nagyon ideges lett, és visszafordult, hogy számon kérje a férfin, miért mondott ilyet. A társaság addigra már visszatért a bárba, onnan hívta ki a férfit. A bár előtt dulakodtak, G. László homályosan úgy emlékezett, hogy a másik megütötte, ő pedig megszúrta, azt képtelen volt felidézni, hogy mikor vette elő a bicskáját. Vallomása szerint nem vette észre, hogy áldozata meghalt. Hazafelé felhívta volt barátnőjét, elmondta neki, hogy hülyeséget csinált, megszúrt valakit. Nem emlékszik rá, milyen választ kapott, arra viszont igen, hogy eltörte a kést, pengéjét egy csatornanyílásba dobta, nyelét pedig zacskóban egy bokorba rejtette.

G. László mindkét helyet megmutatta a rendőröknek, meg is lett a kés. Elmondása szerint otthon elszívott egy marihuánás cigarettát, majd sms-t írt volt barátnőjének, arra kérve, igazoljon neki alibit, aztán lefeküdt aludni.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

 

via Zsarumagazin

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter