Idén tavaszra csúszik az uránvárosi piac átadása, a TV-torony környékének újratöltése pedig szintén tolódik

Tavaly áprilisban kezdték és őszre ígérték, azonban jó esetben idén tavasszal lehet majd csak vásárolni az uránvárosi Hajnóczy-piacon. A TV-torony környékének felújításáról még ennyit sem tudni.

2017 őszén már csilli-villi látványtervek voltak az uránvárosi piacról. A tavaly tavasszal elkezdődött munka azóta is tart azonban, noha tavaly őszre ígérték a nyitást. A hivatalos infoklás szerint az átadás-átvétel hónapokig tart, ezért csúszott meg a Hajnóczy piac átadása.

hirdetés

Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési ZRt. vezetője a Pécsi Újságnak azt mondta, hogy a munkák ugyan befejeződtek, de a használatbavételi engedély megszerzését követően költözhetnek csak vissza a bérlők és csak ezután nyithat újra a piac. Ez azonban még hetekig eltarthat.

uránvárosi piac4

– A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy legfeljebb két hónapon belül a piac ismét üzemelhet, a konkrét időpont attól függ, hogy mikor lesz meg az engedély, illetve mikor tudnak visszaköltözni a bérlők, s nekik mennyi időbe telik újra elindítani a boltjaikat – magyarázta a lapnak az igazgató.

Nem halad a TV-torony környékének felújítása sem

Legutóbb tavaly áprilisban érkezett hír a TV-torony környékének újratöltéséről, akkor úgy tudtuk, hogy elstartolt a munka.

Az ATV derítette ki most, hogy jelentősen csúszik a TV-torony környékének tervezett újrahúzása is, pedig a tervek három éve ismertek már. A csatornának az önkormányzat azt mondta, hogy “előre nem látható statikai problémák miatt kellett módosítani a szerződéseket”. Arról viszont nem nyilatkoztak, hogy ez mennyiben tolja el a határidőt, mindössze annyi derül ki, hogy a munkákat tavasszal folytatják.

tv-torony4

Az viszont biztosnak tűnik, hogy a TV-torony lábánál fekvő épület tetejére tervezett koripályáról lemondott az önkormányzat, és a mini-golf pályát sem építik meg ott.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter