Dagad a pécsi orvoskar: 10,6 milliárdért új épületet húznak fel

Ünnepélyes keretek között helyezte el Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, dr. Páva Zsolt polgármester, Jenei Zoltán kancellár, dr. Nyitrai Miklós orvoskari dékán és Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója a Modern Városok Program keretében megvalósuló Általános Orvostudományi Kar Új Oktatási és Kutatási Épületének alapkövét.

20181207-1426-07481-csortos-szabolcs

hirdetés

A rendhagyóan különleges alapkő kivitelezése a PTE 3D Központjában készült, 3D nyomtatással, utalva egyrészt a technika és tudomány összefüggéseire, másrészt, a felnagyított emberi szövet struktúrára emlékeztető felület az egyetem és környezetének viszonyát, a kapcsolódások fontosságát szimbolizálja.

20181207-1426-07484-csortos-szabolcs

hirdetés

Mint ismert, Magyarország Kormánya a Modern Városok Program részeként közel 25 milliárddal támogatja a Pécsi Tudományegyetemet, melynek deklarált célja

az intézmény versenyképességének erősítése, az oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása.

20181207-1434-07538-csortos-szabolcs

Az Új Oktatási és Kutatási Épület okkal a program „zászlóshajó” nagyberuházása, hiszen bruttó 10,669 milliárdból egy új szárnnyal bővül az orvoskar. A fejlesztés eredményeként

új terek szolgálják az oktatási és a tanulási feltételeket, bővül a meglévő skill laboratórium eszközparkja, a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás eszközök beszerzése révén orvosi csúcstechnológiák biztosítják a képzés hátterét, bővül a hallgatók vonzásához és megtartásához szükséges szolgáltatási infrastruktúra, valamint teljes körű ingatlanracionalizálás valósul meg, amely kiterjed a zöldfelületekre, közlekedésre és parkolási lehetőségekre is.

20181207-1448--csortos-szabolcs

A kész épület pedig így fog kinézni:

aok_este_4k

(Fotók: Csortos Szabolcs/UnivPécs)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter