Dél-koreai autóalkatrész-gyártó települ Pécsre

A dél-koreai tulajdonú, autóalkatrész-gyártó Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Az új munkahelyek túlnyomó része Pécsett jön létre zöldmezős beruházással, a város és a környék lakói számára csaknem 450 álláslehetőséget teremt a beruházó.

Szijjártó Péter közölte, hogy az székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt. A korábbiakhoz hasonlóan ezt a beruházást is erős nemzetközi versenyben nyerte el Magyarország – tette hozzá.

hirdetés

Az új munkahelyek túlnyomó része Pécsett jön létre zöldmezős beruházással, a város és a környék lakói számára csaknem 450 álláslehetőséget teremt a beruházó

– jelentette be a miniszter.

A Dél-Dunántúl munkaerő-tartalékai – mint mondta – jelentősek, ezért Baranya megyében hamarosan újabb befektetők jelenhetnek meg.

hirdetés

A Hanon Systems pécsi és székesfehérvári üzemeiben készülő klímakompresszorok a Volkswagen, az Audi, a Peugeot, a Ford, a BMW és más nagy gyártók autóiba kerülnek, a rétsági üzemben pedig alumíniumöntvényeket állítanak majd elő

– tette hozzá.

Budapest, 2018. november 29. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere és Min Szung, a Hanon Systems elnökhelyettese (b-j) beszélget a Hanon Systems Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. november 29-én. A dél-koreai tulajdonú vállalat összesen 36,7 milliárd forintos új beruházást valósít meg Székesfehérváron, Pécsen és Rétságon. Az 516 munkahelyet teremtõ kapacitásbõvítés és telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendõ állami támogatást kap. MTI/Mohai Balázs

Budapest, 2018. november 29.
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere és Min Szung, a Hanon Systems elnökhelyettese (b-j) beszélget a Hanon Systems Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. november 29-én. A dél-koreai tulajdonú vállalat összesen 36,7 milliárd forintos új beruházást valósít meg Székesfehérváron, Pécsen és Rétságon. Az 516 munkahelyet teremtõ kapacitásbõvítés és telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendõ állami támogatást kap.
MTI/Mohai Balázs

A miniszter a beruházás jelentőségét a munkahelyteremtés mellett a korszerű gyártási technológiákkal indokolta. A dél-koreai vállalatok a globális technológiai átalakulás élvonalában járnak, ezért különösen fontos eredmény, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom 54 százalékkal bővült szeptember végéig tavalyhoz képest – tette hozzá.

Min Sung, a Hanon Systems elnökhelyettese elmondta, hogy autóipari beszállítóként hűtéshez és fűtéshez kapcsolódó termékeket, valamint az elektromos autók gyártásához szükséges berendezéseket állítanak elő. A cégvezető a termelési helyszínek kiválasztását a kedvező magyarországi tapasztalatokkal, a kiváló munkaerővel és a fejlett infrastruktúrával indokolta.

Páva Zsolt polgármester a bejelentés kapcsán elmondta,

hónapokig tartó tárgyalássorozat eredménye, hogy a dél-koreai cég Pécset választotta.

Hozzátette: városunkban a Déli Ipari Parkban veti meg lábát a Hanon.

Világpiacon is jegyzik

A Hanon Systems a világ 40 országában működtet gyárat vagy mérnöki központot, ebből Európában 11-et, összesen 16.500 munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele eléri az 5 milliárd dollárt.

A dél-koreai vállalat klímakompresszorok gyártásában pedig a világpiac második legjelentősebb szereplője. 

(MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter