Deutsch Tomit alázza a pécsi paralimpikon!

Szétrobbantotta az internetet Pásztory Dóra pécsi paralimpikon és Deutsch Tamás kőkemény Facebook-háborúja. De mi is történt velük, és ki miért van kiakadva? Lebontjuk az egész cuccot, hogy érthető legyen.

Az egész még májusban kezdődött, mikor Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai aranyérmes úszó kiposztolt Facebookra egy gyilkos nyílt levelet, amiben pontokba szedve alázta szét a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőit, akik közül főleg az alelnök, Deutsch Tamás kapta az ívet. Az évekig Pécsett élő Pásztory azért húzta fel magát, mert szerinte a bizottság góréinak megszaladt költekezése erősen vitatható mértéket öltött.

Így kezdődik a jelenleg Londonban élő paralimpikon vírusként elterjedt levele:

pd2

Pásztory kifejtette, hogy szerinte emberileg és erkölcsileg is alkalmatlanok a bizottság vezetői, a paralimpikonokra nézve pedig megalázó az, ahogy az akkori elnök, Gömöri Zsolt és Deutsch az őket ért sorozatos kritikákat politikai indíttatású támadásnak vélik, amiket politikailag manipulált parasportolók fogalmaznak meg, akik szerintük képtelenek a saját véleményük megfogalmazására.

Aztán jön az oltás a Deutschnak címezve, amiben Pásztory az alelnök vaskos fizetésére, a céges autójára, a milliókból összehozott edzőtáborokra, és külföldi útjaira dobott egy szép bombát:

pd3

Kitér arra is, hogy a korrupt vezetőségtől félnek a sportolók, ezért nem mernek lépni saját ügyükben. Ezért pedig Deutschnak le kell mondania.

pd4

Levele végén Pásztory azt szorgalmazza, hogy ha a vezetők ebben a formában jogszerűen tevékenykednek, akkor sürgősen meg kell változtatni a bizottság munkájára vonatkozó törvényeket.

pd5

A balhé pedig még azután sem hagyott alább, miután Gömöri pár napja lemondott. A bizottság új elnököt választott, Szabó Lászlót. Deutsch a költekezési botrányok után is maradt a helyén. Pásztory mindezt egy újabb pusztító hangvételű levélben kapta szét. Deutsch pedig kiakadt.

Pásztory először is azt nehezményezte, hogy az új elnök megválasztásakor nem volt bizalmi szavazás az új elnök és Deutsch ellen sem. Kitért arra is, hogy a vezetőség egyéni érdekek mentén, szakmaiatlanul végzi munkáját. A botrányok után Pásztory szerint lett volna esély a bizottság megtisztítására, és egy olyan új vezetés felállítására, amit a sportolók és a szakmabeliek is okénak tartanak, de ez szerinte nem így lett. Csak egy “bábucsere” történt, a lényeg pedig az volt, hogy a lehető legtöbb bizottsági tag maradjon a helyén.

pd

Pásztory az új elnököt sem kímélte. Alkalmatlannak nevezte, mivel az képtelen volt leváltani a bizottság tagjait, élükön Deutsch Tamást.

pd5

Szabó Lászlót pedig csak azért választhatták meg csont nélkül mert a parasport-szövetségek és a sportolók képviselői nem tudtak felmutatni egy tisztességes és esélyes kihívót sem.

Ezután robbant be Deutsch a Facebook-háborúba, ezzel a szeretetteljes bejegyzéssel:

deutschpasztory

 

(via: 444.hu, címlapfotó: 444.hu)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus