Dicsőségfalat húztak fel a Kodály Központban

December 20-ától a Kodály Központ bejáratánál áll a díjazottak fala, mely a pécsi zenei élet kimagasló tehetségeinek állít emléket. A “zene templomában” méltó helyet kaphatott a fal, mely a Pécsett született, vagy a városhoz erősen kötődő, állami művészeti kitüntetéssel rendelkező alkotók munkásságát örökíti meg. 

Hogyan máshogy tiszteleghetne a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Pécs zenei életében aktívan szerepet játszó, és alakító tehetségekért, minthogy egy gyönyörű, mintegy 2,5 méter széles és 1,5 méter magas emlékfallal. Jelenleg a díjazottak falán 29 Kossuth-, Liszt- vagy Erkel-díjas művész szerepel, ám a lista bővíthető: számos rubrika még üres, melyekre a jövő büszkeségei kerülhetnek fel.

hirdetés

művészek-emlékfala02

A Zsolnay Negyedben, az m21 Galériában már látható egy hasonló fal a kitüntetett képzőművészekről. Ennek mintájára, Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft ügyvezetője, és dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, a Kodály Központba méltónak tartották egy fal létrehozását, mellyel a kimagasló eredményeket elért pécsi művészek előtt tiszteleghetünk.

művészek-emlékfala06

(via Pécsma)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter