Díszpolgár nem lesz, de díjat kaphat Pécsen Gera Zoli az Eb-szereplésért!

Budapest, 2014. november 14.
Gera Zoltán (b) örül góljának csapattársa, Dzsudzsák Balázs mellett a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én. A mérkőzést a magyar válogatott nyerte 1-0-ra.
MTI Fotó: Illyés TiborBudapest, 2014. november 14. Gera Zoltán (b) örül góljának csapattársa, Dzsudzsák Balázs mellett a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én. A mérkőzést a magyar válogatott nyerte 1-0-ra. MTI Fotó: Illyés Tibor

Úgy néz ki, hogy Király Gábor, a válogatott kapusára díszpolgári cím vár Szombathelyen. Nekünk itt Pécsett van egy Gera Zolink és egy Dibusz Dénesünk, velük vajon mi lesz?

Sajtóhírek szerint, díszpolgári címre terjesztik elő Király Gábort, a Szombathelyi Haladás 106-szoros magyar válogatott kapusát, aki a franciaországi labdarúgó EB egyik sztárja lett.

hirdetés

Gera Zoltán a csoportmeccsek harmadik fordulójában a legszebb gólt lőtte a portugáloknak az UEFA szavazás alapján és a magyar válogatott egyik vezéralakja volt. (Nem is beszélve az elképesztő nemzetközi karrieréről, az Európa-Liga döntőről és nem mellesleg egy kitűnő ember.). Dibusz Dénes nem lépett pályára, de végig a keretben volt. Páva Zsolt polgármestert is hatalmába kerítette a fociláz, a csütörtöki közgyűlést a válogatott mezében vezényelte le. Adja magát a kérdés, hogy a pécsi játékosnak is kijár-e valami kitüntetés a város részéről?

Fel is tettük a kérdéseinket a városházának, és szokatlanul gyors választ kaptunk: a válogatott jelenlegi sikeres szerepléseit, az Eb-re való kijutást megalapozó szakember, korábbi szövetségi kapitány, Ifj. Dárdai Pál már 2011-ben megkapta a város napja alkalmából „Pécs Város Testnevelési és Sport Díját” a labdarúgás területén elért eredményei, valamint kiemelkedő sportolói tevékenysége, kiváló eredményei elismeréseként – írják.

A város idei díjainak odaítélésével kapcsolatos döntéssorozat jelenleg is folyamatban van, természetesen minden tényezőt megvizsgál, mérlegel az önkormányzat és a döntést meghozó közgyűlés a kitüntetések odaítélése kapcsán legyen szó olimpiai, világbajnoki, Eb-szereplésekről, legyen szó bármilyen sportágról – olvasható a folytatásban, majd hozzátették: a Polgármesteri Hivatal a kitüntetések odaítéléséről való döntések meghozatala előtt minden esetben kikéri a pécsiek javaslatait és ez a soron következő döntéseknél is így lesz.

Tehát készüljenek! Megszavazhatunk egy díjat Gera Zolinak és Dibusz Dénesnek!

(Borítóképünk: MTI Fotó/Illyés Tibor)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter