Diktatúra miatt mondott le az ÖPE pécsi képviselője, aki világháborútól (is) tart

Alig egy évig bírta Vicze Csilla a városi politizálást, most váratlanul bejelentette a lemondását. Lelkiismereti okok miatt.

A csütörtöki Közgyűlés elején egyszer csak az ÖPE képviselője bejelentette: lemond a mandátumáról a hónap végével. Azt mondta, lelkiismereti okok miatt teszi ezt, mert szerinte diktatúra közeledik Magyarországon. Úgy látja ugyanis, hogy egyre inkább központosítanak a hazai és uniós jogszabályok, csökken az önkormányzatok mozgástere, ez pedig egy diktatúra kialakulásához vezet(het) és egyre nehezebb felelősen dönteni.

hirdetés

Az ÖPE-ben ez már a második lemondás, Vicze elődje, Vozár Pál is otthagyta a szervezetet és városi politikát közel egy évvel ezelőtt. Éppen az ő helyére érkezett a Mecsekért Mozgalom egykori arca.

Vicze Csillának egyébként már a belépése is érdekesre sikerült, akkor ugyanis világvégéről, a bolygó pusztulásáról értekeztek. Az asszony akkor azt állította, azért ül be képviselőnek, mert úgy érzi, hogy “ebben nehéz világháborús (!) helyzetben, bevándoroltatás korában (!), a  klímaválságban (!) tenni kell a közösségért, a környezetért”!

Ebben a rövid, ám drámai videóban is arról beszél, hogy meg kell menteni a várost!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter