Dohányipari fellegvárat épít a BAT Pécsen

Három (3) milliárdos beruházás, további kétszáz (200) munkahely és töménytelen mennyiségű szívnivaló!

A világ egyik legnagyobb dohányvállalata, a londoni székhelyű British American Tobacco csoport hárommilliárd forintos beruházással 200 új munkahelyet hoz létre és jelentősen bővíti kapacitásait Pécsett – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

hirdetés

Szijjártó Péter kiemelte: a BAT európai gyártási stratégiájának felülvizsgálata és újragondolása eredményeként bizonyos nyugat-európai kapacitásokat leépít, és Magyarországra hoz beruházást. Ennek eredményeként már 800-an dolgoznak majd a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nél, a kormányzat és a város pedig segítséget nyújt a szakképzett munkaerő felkutatásában, illetve képzésében – tette hozzá.

A cég egyébként a németországi gyárát számolja fel és részben ezt hozza át Pécsre.

Richard Widmann, a BAT közép-európai vezérigazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a vállalatcsoport 1992 óta több mint 57 milliárd forint értékű termelőberuházást valósított meg Magyarországon, ennek köszönhetően a Pécsi Dohánygyár az egyik legjelentősebb befektetővé és munkaadóvá vált. 2014-ben több milliárd forintos beruházással hozták létre új pécsi gyáregységüket a régi belvárosi termelőegység fenntartása mellett.     

A BAT két pécsi gyára a globális dohánytermelési hálózatban jelentősen megerősítette pozícióját, és továbbra is Pécsett működik Európa második legnagyobb dohánygyári komplexuma. 

(via MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter