Döntött a bíróság: nem számolják fel a Zsolnay gyárat

Úgy néz ki, lezárta a Zsolnay háborút a Zalaegerszegi Törvényszék, ami most soron kívül megszüntette a Zsolnay gyár elleni felszámolási eljárást. Bachar Najariék szerint ezzel pont került “egy becstelen és tisztességtelen eszközökben bővelkedő, politikusok és üzletemberek érintettségével szervezett gyárlopási akcióra”. 

Közleményben számolt be a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. arról, hogy kudarcba fulladt a “politikusok és üzletemberek érintettségével szervezett, pancser gyárlopási akció”, ugyanis a Zalaegerszegi Törvényszék megszüntette a Zsolnay gyár elleni felszámolási eljárást.

hirdetés

Ez egyébként várható volt, írtunk is erről. Most a Törvényszék hivatalosan is megerősítette mindazt, amit a többségi tulajdonos mondott, vagyis, hogy törvényesen rendezte magánvagyonából a gyár részben korábbi, részben mostani hiteleit, illetve, hogy nem áll fenn olyan körülmény, ami miatt indokolt lenne a cég felszámolása.

A bíróság azt is kimondta a végzésben, hogy WHB Vagyonkezelő Kft. nem indíthatott volna felszámolást a Zsolnay ellen, túlságosan is siettek ugyanis. Nem várták ki azt a 20 napot, amit a törvény előír a fizetési felszólítás után.

A Törvényszék döntése egyébként egyelőre nem jogerős, a WHB ugyanis még fellebbezhet.

A pécsi önkormányzat a “város érdekeire tekintettel” egyelőre nem szerette volna kommentálni a hírt

Elsősorban azért, mert pereskednek Bachar Najarival, másrészt pedig, mert – szerintük – még tart a NAV költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított büntetőeljárása is a cég ellen – közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter