Drasztikusan változik a közlekedés a Magasház környékén

Már a jövő héttől! 

A következő közleményt juttata el szerkesztőségünkbe a Starabag. Változtatás nélkül közöljük.

hirdetés

“A Strabag MML Kft. – Land-Bau Kft. alkotta konzorcium folytatja a pécsi Magasház bontásának előkészítésével kapcsolatos munkálatokat. A Hungária úti elkerülő szakaszon január 18-án, azaz hétfőn reggel indul meg a forgalom.

A pécsi 25 emeletes Magasház bontási munkáinak keretében kialakított ideiglenes, 100 méteres elkerülő úttal kapcsolatban megkezdődött a szakasz műszaki átadási és forgalombehelyezési eljárása.

A Hungária út – Szigeti út gépjárműforgalmát január 18-án, hétfőn reggel 6 órától az ideiglenes útra terelik át, ezzel együtt lezárásra kerül a korábban használt szakasz.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ideiglenes úton 20 km/órás sebesség korlátozás és tömegközlekedési járművek kivételével 7,5 tonnás forgalomkorlátozás lesz érvényben.

A 7,5 tonna össztömeg feletti gépjárművek az elkerülő útra nem hajthatnak rá!

A belváros felől érkezőknek a Hungária út – Petőfi Sándor utca – József Atilla út (6-os út) – Tüzér utca illtetve a Hungária út – Petőfi Sándor utca – Alkotmány utca – Ifjúság út – Honvéd utca útvonalakat ajánljuk, míg a Szigeti városrész felől érkezőknek a Szigeti út – Rókus utca- Alkotmány utca – Petőfi Sándor utca útvonalat javasoljuk.

strabag táérkép

A távolabbról, nem célzottan, hanem csak áthaladási szándékkal érkezőknek javasoljuk, hogy az érintett útszakasz elkerülése érdekében József Attila út, Athinay út, Nendvich Andor út (6-os út városi szakasza) útvonalat vegyék igénybe.

Személygépkocsik sebességkorlátozás mellett az ideiglenes elkerülő úton haladhatnak, azonban a nem célzottan, hanem csak átközlekedési szándékkal érkezőknek ez esetben is ajánljuk a fent felsorolt kerülő utak használatát.

A Szigeti út 1-11 háztömbökben lévő garázsok és a Slyven Rendezvényközpont megközelítésére a Szigeti út helyett, a forgalmi rend változását követően a Huszár utca – Mezőszél utca útvonalon nyílik lehetőség.

A gépjárműforgalom átterelését követően folytatódik az ideiglenes út melletti fedett gyalogos folyosó építése. Addig a gyalogos forgalom a Szigeti út déli oldalán illetve a Nagy Jenő utcában lévő járda szakaszokon történhet.

Az építési munkák előkészületei az ütemterveknek megfelelően folytatódnak januárban a felvonulási terület kialakításával, a tényleges bontás március elejéig indul meg.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter