Drónt venne ajándékba a gyereknek? Adjon mellé pár tízezret is, mivel a rendőr megbírságolhatja!

A jó hír: egyre olcsóbbak a drónok. A rossz: egyre bonyolultabb lesz reptetni ezeket és motantól már a rendőr is kiszabhat büntetést.

Az Országgyűlés múlt hét kedden fogadta el 154 igen, 33 nem szavazattal és 8 tartózkodás mellett a légiközlekedésről szóló törvény módosítását, aminek egyik legkézzelfoghatóbb újdonsága, hogy

hirdetés

január elsejétől már a rendőr is bírságolhat drónozásért

– írja a 444.hu.

A törvénymódosítás ezentúl tisztáz pár fogalmat, és előrevetíti, hogy hogyan képzelik el a jövőben a magyarországi drónozást a döntéshozók.

Így:

  1. Minden drónos regisztrálja magát és a kötelező felelősségbiztosítással ellátott drónját a légiközlekedési hatóság felé elektronikus úton.
  2. Ezután letölt egy Hungarocontrol által fejlesztett alkalmazást, aminek térképén látja az aktuális légtér információkat és egyéb korlátozásokat, az adott helyen például repülhet-e, majd becsekkolja a repülését.
  3. Boldogan leszáll és hazamegy.

Igen ám, de ezeket a részleteket szabályozó minisztériumi rendelet egyelőre még nem készült el – olvasható a cikkben. Vagyis addig is minden marad a régiben: légtérhasználati engedély igénylése a Légiközlekedési Hivataltól, harminc napos átfutással.

Vagy bírság, bármelyik rendőrtől.

(via 444.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter