Durva felhőszakadással riogat a meteorológia

A várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt öt megyére másod-, hét további megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében azt írta: késő délutántól délnyugat, dél felől egyre több helyen várható eső.

hirdetés

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint másodfokú figyelmeztetés van érvényben Baranyára is, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében. Ezekben a megyékben a heves zivatarokat akár 90 kilométer/óránál is erősebb szél, nagyméretű jég kísérheti, és rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső eshet. Néhol pár óra alatt akár 50 milliméternél is több.

Budapesten, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 22, keleten 32 Celsius-fok körül valószínű. Késő este a Dunántúlon 19, a Tiszántúlon 27 fok körül alakul a hőmérséklet. (MTI)

UPDATE (13:00)

Egyelőre nyoma sincs esőnek, szépen süt a nap, marha jó idő van Pécsen.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter