Durva havazás lesz pénteken Baranyában

A legoptimistább előrejlezés szerint mindössze 14 centiméternyi hó fog esni, de a 30 centiméter sem kizárt. FRISSÍTVE: A polgármester is figyelmeztet.

hó

hirdetés

Szinte az összes meteorológus egyetért abban, hogy jön a havazás holnaptól. Csak a mennyiség a kérdéses. Az Időkép szerint kb. 14 centiméternyi hóra kell számítani, de ennél több is jöhet – akár 30 centi is például a pogányi állomás alapján.

Valószínűleg péntek délutántól kezd el majd esni, és bár a következő napokban kissé melegebb lesz, mint eddig, többször is lehet hó és időnként enyhe eső is.

hetes

A Biokom vadiúj honlapján egyelőre semmi extrát nem találtunk, figyelmeztetést sem, tehát ők nem igen izgulnak a hó miatt.

UPDATE (15:30): A pécsi polgármester is figyelmeztet a havazásra

Páva Zsolt közleményében többek között azt írta:

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól azt kérte, hogy “minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon. Így összesen mintegy 300 ember vesz részt a mentesítésben váltott műszakban az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban. A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak.” – írta.

Infók havazás idején

A havazással, körülményekkel kapcsolatban a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalt érdemes nézegetni, ott elméletileg mindig a legrisebb információk lesznek fent.

A pécsi buszokkal kapcsolatos információk a Biokom Nkft. Mobilitási Központjának oldalán, a https://mobilitas.biokom.hu/hirek/aktualis webcímen találhatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter