Durva lenne a pécsi buszos sztrájk

Egy “nagy lófaszt” akar sztrájkot a pécsi buszos szakszervezet elnöke, ehelyett “azonnali, spontán munkabeszüntetést, vagy azonnali kollektív felmondást” tartana helyesnek, és erre bíztatja a buszosokat is. És egyébként a “fasza kivan a sok értetlenkedővel” – jegyzi meg Hofekker Ferenc.

Egy lapunkhoz eljutott Facebook poszt szerint a pécsi buszos szakszervezet vezetője nem akar finomkodni a Tüke Busszal, mert “a fasza kivan”. Ez utóbbi mondjuk érthető is, miután kirúgták az állásából.

hirdetés

Mint arról tegnap az OK!PÉCS beszámolt, akár éhségsztrájkra is hajlandóak a pécsi buszsofőrök és közel 180 sofőr írta alá a szakszervezetnek azt a követelését, ami a béremelésről szól. Azért vannak kiakadva – a szakszervezeti vezető szerint, mert a fonódó hálózat miatt több munka jut egy-egy sofőrre, de a bér ezt a többletmunkát nem követte le.

A jelek szerint azonban nem teljesen egyértelmű a szitu a Tüke Buszon belül, Hofekker Ferencnek ugyanis nem kis energiával kell győzködnie a kollégáit, hogy mozduljanak meg. Ráadásul nem is először.

“Befogott pofákról” és “csicska rabszolgákról” értekezik a szakszervezeti elnök, aki pontosan felvázolja a tiltakozás forgatókönyvét is a “sok értetlenkedőnek”. Eszerint első körben éhségsztrájkot kell bejelenteni (ez tegnap megvolt), aztán a felmondásokat kell belengetni, majd pár nap múlva jöhet a tényleges sztrájk. Ha pedig ez sem segítene – vetíti előre Hofekker, akkor jöhet a keményebb megoldás. Hogy ez alatt mit ért, az rejtély egyelőre.

Joggal aggódik a szakszervezeti vezető, ugyanis tavaly szeptemberben már egyszer nekifutott egy ilyen akciónak, de akkor csöndben elhalt az egész.

Hofekker Ferencet egyébként félistenként tisztelik a sofőrök a Tüke Busznál, de az elmúlt években kissé megromlott a nimbusza – mondják többen a cégnél. Ez elsősorban azért történt – vélik, mert Hofekker politikai babérokra tört anno 2014-ben (a baloldal önkormányzati képviselőjelöltje volt, de nem tudott nyerni), és ez sokakat elbizonytalanított a céljait és a hitelességét illetően. Főleg azokat, akik csak dolgozni szeretnének, és nem akarnak foglalkozni a napi politikával.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter