Durván bekeményítene a kormány menekültügyben

A ma kezdődő kétnapos rendkívüli ülés második napján, pénteken fogadhatja el az Országgyűlés a menekültügyi törvénycsomagot, ami kőkemény szigort vezethet majd be a migránsokkal szemben.

hirdetés

Ha egyszer valamikor kihirdetik a menekültek miatti válsághelyzetet akkor a tervek szerint a határvédő katonák lődözhetnek majd gumilövedékkel, szórhatják a könnygázt, lőhetik a migránsbefogó hálókat, mert ilyen parás helyzetben ezek már nem számítanak majd lőfegyvernek – de ettől még tűzparancsot nem adnának ki.

A válsághelyzetben pedig a rendőrök jogosultak lesznek minden előzetes felszólítás, iratok, és kopogás nélkül behatolni bárki magánlakásába is, ha a cél egy „jogellenesen itt tartózkodó személy felkutatása”.

Bűncselekménnyé nyilvánítanák, és azonnali kiutasítással büntetnék az illegális határátlépést és a kerítés megrongálását. Azok a migránsok tehát, akik a határzáron keresztül másznának át az országba, semmiképp nem kaphatnak menekültjogot.

A kormány egy huszárvágással megoldaná a migránsok elhelyezésének problémáját is, a javaslatuk szerint ugyanis a határ közvetlen közelében kell majd tranzitzónákat felhúzni. Amíg pedig a menekültek kérelmét nem bírálják el, addig ezekben a zónákban dekkolnának.

(via:origo.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter