Durván pusztított a szélvihar Baranyában

Tömegek hívják kétségbeesve a katasztrófavédőket. Főleg Pécsen és Komlón okoz(ott) problémát a viharos szél. Komlón négyezer lakásban nincs fűtés és meleg víz.

hirdetés

Szombat hajnalban riasztották a tűzoltókat Pécsre, mert egy többméteres fa dőlt a Szentlőrinci útra. Emiatt közlekedni sem lehetett. Végül a láncfűrész segített.

Mohácson, az Ete János utcában két nagyméretű faág veszélyeztette a járókelőket. Beremenden, az Ifjúság utcában egy több, mint tízméteres fenyőfa dőlt az elektromos vezetékre. Pécsett, a Littke utcában egy bádoglemezt tépett le az erős szél. A Mártírok útján is egy bádoglemezt rongált meg a szél, ami ráadásul több méter magasan volt. A Bokor utcában pedig egy tizenöt méteres fenyőfa dőlt a telefonkábelre.

Egy Pázmány Péter utcai családi ház tetejét is megbontotta a viharos szél, de a kémény néhány téglája is kilaziult.

Most is dolgoznak a katasztrófavédők az Endresz György utcában, ahol egy fát vágnak ki, a Szigeti úton pedig egy tűzfal dőlt meg.

Komlón egy nagyméretű fa dőlt ki a Majális téren, amely megrongálta a Komlói Fűtőerőmű távvezetékét. Emiatt négyezer hátartásban nincs meleg víz és fűtés.

Péntek éjszaka Pécsett, egy Zsolnay Vilmos utcai pizzéria tetejét is leszedte a szél. A Siklósi úton pedig egy ötven négyzetméteres reklámtáblát szakított le a vihar.

via BMKI

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter