Dzsungel lett a pécsi Kossuth térből

Elstartolt a Pécsi Tavaszi Virágvásár, iszonyú tömeg özönlötte el a teret. 700 négyzetméteren lehet különféle virágokat vásárolni, köztük igazi mediterrán növényeket is – mivel melegedik a klíma.

virágvásár (6)

hirdetés

A Kossuth téren közel 10 virágárusító standot alakítottak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal. A polgármesteri standon (ilyen is van, mivel Páva Zsolt kezdeményezte az egész programot még tavaly, ez a második ilyen) beszerezhető több fajta pálma és ciprus, pisztácia, örökzöld liliomfa, aleppói fenyő, örökzöld tölgy, mandulafenyő, valódi babér, de emellett a többi standon is megjelennek még más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség.

A városi főkertész mediterrán növények bemutatásával és árusításával hívja fel a figyelmet arra, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsett is.

virágvásár (5)

A mediterrán jelleg mellett helyet kaptak a vásáron a fűszernövények is, a közelgő, már hagyományosnak számító pécsi fűszerünnephez kapcsolódóan, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők az egynyári virágokból is.

Igen kedvező áron lehet megvenni a növényeket ma, egészen 13 óráig.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter