E-buszokat vásárol Pécs, és az élményfürdő a Tüskésréten épülhet fel

Ezt jelentette be hétfő délután Páva Zsolt, Gyopáros Alpár kormánybiztossal együtt. Mindezek mellett sok milliárdos útfelújítási program is startol Pécsen.

Egy első olvasatara nem túl izgalmas sajtótájékoztatón jelentette be Pécs polgármesetere, hogy a Tüskésréten épülhet fel az az Aquapark, amelyet először más helyszínen, a Füzes dűlőbe álmodtak meg korábban. Páva Zsolt szerint a geológiai kutatások szerint nincs melegvíz a terület alatt, így oda biztosan nem akarnak majd építeni.

hirdetés

– Csak olyan beruházásba kezdünk bele, ami hosszútávon is fenntartható, ezért a Tüskésrét lehet a befutó – mondta a városvezető, aki szerint egy Pécs melletti településről, vezetéken hozzák majd a melegvizet a területre.

Páva közölte azt is, átszervezik a Modern Városok Program pécsi részét, a pénz jelentős részét útfelújításra (több milliárd) költik majd, de emellett elektromos buszokat is vásárolnak.

– Összesen 40 darab e-buszt szeretnénk venni – magyarázta.

Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormánybiztosa szerint országosan jól áll a program, összesen 1500 milliárd forintot költenek fejlesztésekre, amelyeknek jelentős része hazai és nem uniós forrás. Közölte, Pécsre százmilliárdos nagyságrendben érkezik a támogatás.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő szerint az Orbán-kormány olyan partnere Pécsnek, amely “megsüvegelendő”.

A Szövetség Pécsért szerint a pécsiek nyertek: elfogadta az önkormányzat az E-buszos javaslatukat

Nem sokkal Páva Zsolt és a kormánybiztos sajtótájékoztatója után Kővári János, a Szövetség Pécsért alapítója és az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője közleményben üdvözölte, hogy a városvezetés “befogadta” a Szövetség javaslatait és egy modern élményfürdő, illetve az olcsóbb buszozás mellett döntöttek. Ezt írták a közleményükben:

“Örömmel vettük, hogy Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormánybiztosa,valamint a pécsi városvezetés is támogatja a Szövetség Pécsért javaslatát, befogadták az e-buszok vásárlásáról szóló szakértői anyagunkat.
Hétfő délelőtt személyesen egyeztettünk a kormánybiztossal, valamint Pécs polgármesterével.
Mint azt Páva Zsolt, Pécs polgármestere mai, délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, Pécs hajlandó módosítani korábbi elképzelésein, és a Szövetség Pécsért javaslata szerinti új helyszínen építi fel az Aquaparkot, és 40 darab elektromos buszt vásárol mindemellett.
Üdvözöljük azt is, hogy a pécsi városvezetés felelős és fontos döntést hozott, hiszen nem egy újabb elhibázott, megalomán beruházás mellett állnak ki, hanem a Szövetség Pécsért javaslata szerinti modern élményfürdőt támogatják, amely a korábbi, városházi szándéktól eltérően a Tüskésréten épülhet meg.
Nagyon köszönjük a pécsiek támogatását és aláírását, amellyel sikerült elérnünk, hogy Pécs a modern, környezetbarát és olcsó buszozás mellett döntött, és ahogy Páva Zsolt ma bejelentette, első körben 40 elektromos buszt vásárol a város.
A pécsiek támogatása nélkül mindez nem sikerülhetett volna!
A Szövetség Pécsért továbbra is segíti a pécsieket és a városvezetést tanácsokkal, szakmai csapatunk a városvezetés rendelkezésére áll, hogy a későbbiekben is hasonlóan jó döntéseket hozhassanak.”

OK_TAMOGATAS_BANNER

KATTINTSON A KÉPRE, HA SZERETNE SEGÍTENI!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter