Egész Pécsen leállt a távfűtés

hideg

Eltört egy cső Pécsett, a Jókai utcában, ezért jelenleg egész Pécsen nincs meleg víz és távfűtés. Azt ígérik, éjszaka megjavítják!

A szolgáltató szakemberei szerint először Kertvárosban, Uránvárosban majd a belvárosban tudják helyreállítani a szolgáltatást.
A sérült részt már kiszakaszolták, jelenleg pedig vízzel töltik fel a rendszert, hogy ahol csak lehet, újra legyen meleg víz.

UPDATE (2015.03.30 – 09:01)

A PÉTÁV szerint már minden OK!

Március 29-én 18 órakor a belvárosban észleltük a hibát, 10 órára sikerült azonosítani és kizárni a hálózatból a sérült vezetékszakaszt.

A Jókai utcában egy 300 mm átmérőjű, a Pécs Holding tulajdonában lévő gerincvezeték lyukadása okozta a problémát. A fűtésszolgáltatás kimaradása, a kedvező időjárásnak köszönhetően, nem okozott problémát, a melegvízellátás hiánya azonban fogyasztási csúcsidőben jelentkezett egyszerre az egész városban.

Kertvárosban 1 órára, a belvárosban és Uránvárosban 2.30-ra állt helyre a szolgáltatás.

A hiba elhárítása folyamatban van. Jelenleg 269 lakásban nincs szolgáltatás az alábbi épületekben: Jókai Mór u. 26., 34., 38., 39., 40.; Nagy Lajos király utca 1, 2., 3.; Szabadság utca 7 – 14, 18.; Rákóczi Ferenc utca 34.; Rét u. 9.; József Attila u. 1. Ezekben az épületekben a szolgáltatás ma délelőtt helyreáll – írta hétfő reggeli közleményében a cég.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook