Égetésre? Tömeges krumplipucolásra? Avagy mire készül a pécsi holland a vasárnapi tüntetésen?

Simon Wintermans, az ismert “pécsi bringás holland”, nagy dobásra készül vasárnap, amikor is tüntetést szervezett Pécsre. Nem tudjuk pontosan, hogy miről lesz szó a “Kijózanodás Napján” (ahogy elnevezte a demonstrációt), de az biztos, hogy mindenkinek sok-sok Pécsi Híreket kell magával hoznia. Simon ezt egy videóban jelentette be. 

A “Kijózanodás Napja” – Tüntetés Pécsen arról szól, hogy várnak “minden cselekedni vágyó, családját, városát és hazáját szerető pécsi polgárt!” Mint az íventben írja:

hirdetés

“Tudomásul kell vennünk az április 8-ai választások eredményét, tudomásul kell vennünk, de nem szabad elfogadnunk! Hazugságokkal befolyásolt, manipulált választásokon szerzett többséget a kormánypárt.
Nem szabad elfogadnunk, mert ennek a kormánynak a korrupt politikusai, saját hatalmuk megőrzése érdekében ellopták Magyarországot a szemünk elől, s strómanjaikon keresztül maguknak, családtagjaiknak vagy barátaiknak játszották át közös vagyonunkat és értékeinket. Magyarok százezreit, férjeinket, gyermekeinket, családokat kényszerítettek kivándorlásra a megélhetésért. Bizonytalanságba és kiszolgáltatottságba taszítottak több generációt.

Cselekednünk kell! ”

Képernyőfotó 2018-05-01 - 16.35.43

Na, de mi lesz: újságégetés?

Simon Wintermans most egy videót tett közzé, amelyben azt kéri, hogy mindenki hozzon magával egy Pécsi Híreket, ami szerinte a Fidesz propaganda kiadványa. Wintermans azt mondta, a Pécsi Hírekről is fognak majd beszélni, illetve arról, hogy “mit lehet vele csinálni” – bár ő eddig csak krumplipucolásra használta, de most megtart egyet.

Ezen kívül biztosan beszélnek majd a kivándorlásról is, ami Simon szerint fontos téma.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter