Éles gránát pottyant egy pécsi férfi nyakába

A tűzszerészek megnyugtatták, hogy nem lesz baj, majd egyszer csak mennek érte.

A pécsi férfi, Fiáth István a Blikknek azt mesélte, hogy egy régi épületet bontott el, amikor a robbanószer szinte a nyakába esett.

hirdetés

Nemrégiben elkezdtem lebontani egy régi ingatlanom, hogy megkezdődhessen az építkezés. Épp a nádtető födém megbontását végeztük, amikor közel két méteres magasságból lőszerek és egy szovjet gránát hullott a földre, egészen pontosan egy kézigránát, közel száz darab lőszer, lőpor, plasztik robbanóanyag, mondanom sem kell, mindegyik éles – mesélte a lapnak a férfi.

2b2afc73523bac3520939dee9b5997cd

István és édesapja azonnal értesítették a zsarukat, akik kiérkezéskor lefotózták az előkerült robbanóanyagokat, és továbbították a fotókat a tűzszerészeknek, akik megdöbbentő választ adtak a Fáth családnak.

– Pár kép alapján megállapították, hogy B kategóriás robbanóanyag, így annyira nem veszélyes, ezért majd 30 napon belül jönnek érte. Közölték, hogy gondoskodjunk az őrzéséről, esetleg értesítsük a polgárőröket. Végül egy „robbanás biztos” papírdobozba tettük, és az udvarra került, a tűző napra. Meghagyták, hogy nyugodtan folytassuk a munkálatokat. Azonban számomra hihetetlen, hogy éles robbanóanyag környezetében végezzek bontási munkálatokat, főleg, hogy több ház is van a környéken, emellett gyerekek is, és alig húsz méterre pedig egy buszmegálló található – sorolta a férfi méltatlankodva.

A robbanóanyagot végül szerencsésen elvitték napokon belül. A gránát azonban veszélyes is lehetett volna.

(via Blikk)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter