Egy falióra miatt ölt a mohácsi baltás gyilkos

Élete végéig börtönben lesz az a 62 éves férfi, aki saját anyja féltestvérét végezte ki egy baltával. Arany ékszereket, az idős ember telefonját és egy faliórát is ellopott a gyilkosság után.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdán jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit első fokon életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak, amiért 2013 őszén baltával agyonverte egy rokonát Mohácson.

A 62 éves férfi 2013. november 23-án a személyi igazolványával kapcsolatos ügyek intézésére utazott a Duna-parti városba. Szombat volt, a hivatalok zárva voltak, ezért a férfi nem jutott hozzá a szükséges dokumentumhoz, de találkozott édesanyja féltestvérével, aki invitálta: töltse nála a hétvégét.

banner_776x300

A két férfi ezen idő alatt meglátogatta a rokonságot, a vádlott hétfőn pedig elintézte az ügyét az önkormányzatnál. Ezután azonban még nem hagyta el a várost. Visszament vendéglátójához és a férfit egy baltával agyonverte, hogy megszerezze az arany ékszereit, a telefonját és a falióráját.

A gyilkos a büntetőeljárásban azzal védekezett, hogy a rokona késsel támadt rá, ő pedig jogos védelmi helyzetben volt, ezt azonban a bíróság nem látta bizonyítottnak.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, és a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

A tanácsvezető bíró utalt rá, a férfi két hónappal azután ölt, hogy szabadult a börtönből, ahova egy korábbi bűncselekmény miatt került. Makai Hozzátette, a férfi nem először gyilkolt: az 1990-es évek elején elvágta egy idős nő nyakát.

(MTI)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter