Egy kígyó miatt volt áramszünet Pécsen

A Tettye Forrásház áramhálózatát kapcsolta le,  ami egyebek mellett a víztermelő kutakat, szivattyúkat, főbb gépházakat látja el energiával.

Aki eddig még nem követte be a Tettye Forrásház Facebook oldalát, az azonnal tegye meg! Mert, ha nem, akkor olyan sztorikról marad le, mint ez a mostani.

hirdetés

Ott bukkantunk ugyanis rá arra a hírre, miszerint egy kígyónak sikerült lekapcsolnia egy egész áram hálózatot. Na, de hogyan jutott fel a villanyoszlopra??? Erre is van magyarázata a cégnek.

kígyó

A posztban ugyanis azt írják, hogy

“Hüllő okozott zárlatot a pécsi vízszolgáltatáshoz szükséges energiát biztosító villamoshálózaton.
Bár nem köztudott (és nem is általános ennél a szolgáltatásnál), a Tettye Forrásház az ivóvíz- és szennyvízhálózat mellett középfeszültségű villamos hálózatot is üzemeltet. Összesen 80 kilométernyi villamos hálózatnak viseljük gondját, ami egyebek mellett a víztermelő kutakat, szivattyúkat, főbb gépházakat lát el energiával 💡
Ahol csak lehet, madárvédő szigetelőt alkalmazunk az oszlopokra leszálló madarak védelme érdekében, de kígyóra eddig nem voltunk felkészülve… A pórul járt állat egy madár zsákmányaként kerülhetett a levegőbe, majd a karmai közül kicsúszva akadt fenn 10 méteres magasságban a betonoszlopon – meghibásodást okozva (szerencsére csak a tartalék) rendszerben.”

A hibát azóta kijavították (vagyis leszedték a kígyót), a vízellátásban nem okozott fennakadást a szokatlan eset.

Íme a teljes poszt:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter