Egy milliárdból építenek új üzemet a pécsi Déli Ipari Parkba

A cég szinte csak külföldre gyárt, most egy 3200 négyzetméteres új csarnokot húznak fel. 

A 2001-ben alapított, magyar és külföldi magánszemélyek tulajdonában álló, pécsi és hódmezővásárhelyi telephelyein 123 embert foglalkoztató Lemeztechnika Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szinte csak exportra gyártó vállalat közölte: a fejlesztés keretében mintegy 3200 négyzetméteres fémmegmunkáló üzem épül, raktárral és kiszolgáló szociális egységgel Pécsett, a Déli Ipari Parkban.

hirdetés

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) csaknem félmilliárd forintos támogatásával valósul meg. Annak keretében automata lézervágógépet, valamint egy úgynevezett szemcseszóró kabinnal rendelkező festő gépsort is beszerez a cég, amelynek így kapacitása, hatékonysága és versenyképessége is növekszik – derült ki az MTI-nek eljuttatott közleményből.

A Lemeztechnika Kft. első betelepülőként 2017-ben saját forrásból hozta létre új, 2000 négyzetméteres gyártóüzemét és 560 négyzetméter területű szociális és iroda blokkját a Déli Ipari Parkban Pécsen. 2018 év végén megkezdődött az épület bővítése továbbra is – mintegy 500 millió forintos – saját forrásból, ahol közel 2500 négyzetméteren festőműhelyt, szemcseszóró üzemet és raktárt alakítanak ki, várhatóan idén őszig.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter