Egy “náci idézet” miatt támadják az új pécsi rektort, aki egy olyan “nácitól” vette a szavakat, aki meg akarta ölni Hitlert!

Erwin Rommel-ről van szó.

Az OK!PÉCS szúrta ki elsőként, és meg is írtuk, hogy Miseta Attila rektori pályázatában Erwin Rommeltől idéz egy mondatot, miszerint

hirdetés

„Ne adj olyan parancsot, amit nem lehet végrehajtani!”

Most, hogy a népszerű dékánt rektorrá választották Pécsen, a baloldal is “felfedezte” az ominózus sorokat, és a Népszaván keresztül azonnal az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordultak, hogy elfogadhatónak tartják-e egy olyan jelölt támogatását, aki pályázatában egy náci tábornagy gondolatait idézi.

Rommel személye meglehetősen ellentmondásos, ám történelmi tények mutatnak arra, hogy az elkötelezett tábornagy és legendás katonai stratéga

meg akarta ölni Hitlert, miután világossá vált számára, hogy átverték a propagandával.

Azt nem sikerült bizonyítani, hogy személyesen maga is résztvett a Führer elleni, 1944. júliusában elkövetett merényletben, de azt igen, hogy tudott róla. Ez olyanyira tény, hogy emiatt öngyilkosnak kellett lennie.

A Wikipedia vonatkozó cikke szerint, a meghiúsult merénylet utáni vizsgálatot Ernst Kaltenbrunner SS-Obergruppenführer végezte, rendkívüli alapossággal és elszántsággal. Az összeesküvés résztvevőit kivégezték. Rommellel kapcsolatban annyit bizonyítottnak láttak a nyomozó szervek, hogy tudott a készülő merényletről, de nem jelentette Berlinbe. Sorsáról valószínűleg maga Hitler döntött: a német nép ne szerezzen tudomást az aljas árulásáról, ezért felajánlotta az öngyilkosság lehetőségét.

Propaganda célok miatt fényűző temetést szerveztek neki Hitler emberei, amelyen a gyászbeszédet Von Rundstedt tábornagy mondta. A beszéd után a család elé járult, hogy tolmácsolja a Führer mélységes együttérzését.

A feléje nyújtott kezet Lucy Rommel nem fogadta el.

A baloldal vélhetően azért indított támadást Miseta ellen, mert nem titkoltan támogatta korábban a jobboldalt Pécsett. Ennek ellenére egyetemi források szerint a “Fidesz rektor-jelöltje” nem ő, hanem Betlehem József volt, aki viszont veszített a szavazáson. 
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter