Egy pécsi Mackó is bekerülhet az Értéktárba!!!

Ha a karcagi birkapörkölt lehet hungarikum, akkor a Pécsi Értéktárba biztosan beférhetne egy páncélszekrény is. Sőt, be is fér!

Akár hungarikum is lehet a pécsi széf!

hirdetés

A Strauss Metal Kft. kéréssel fordult ugyanis a Pécsi Értéktár Bizottsághoz, melyben ajánlják, és a Pécsi Értéktárba felvételre javasolják ipari és műszaki megoldások kategóriában a Strauss Metal páncélszekrény névvel ellátott terméket – olvasható egy vonatkozó előterjesztésben.

Az indoklás szerint a cég pécsi, a saját területén piacvezető Magyarországon, nagyon innovatívak voltak az Ős-Dráva projektben is, valamint a helyi közösségi kerékpár közlekedésben kiépített biciklidokkolók elkészítésében is jeleskedtek. Több díjat is elnyertek a páncélszekrényükkel, és még a Pécsi Lexikonban is megemlítik a céget.

páncélszekrény

 

A Pécsi Értéktárban jelenleg olyan tételek vannak, mint a Bánáti bazsarózsa, a Jakab-hegy és a Pálos kolostor, a Pécsi Kesztyű vagy a Zsolnay Porcelán és Kerámia. Jól fog mutatni ezek között egy páncélszekrény is, de még semmi sem biztos. Az eredményre péntekig kell várni, akkor tárgyalja a szakbizottság a tárgy felvételét.

Mivel az értéktárba kerülés a hungarikumok előszobája, így még nagyon magasra juthat a pécsi széf egyébként.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter