Egyél, igyál a Sétatéren, és fizess hónapokkal később (vagy akkor se)!!!

Na jó, Te ezt nem teheted meg. Viszont vannak olyan árusok, akik összesen 20 millió forintnyi bérleti díjjal lógnak a szervezőknek. Ráadásul még 15% kedvezményt is kaptak a bérleti díjakból.

Ha a vendégek játszanák el ezt, vagyis, hogy csak hetekkel, hónapokkal később fizetik ki a kaját, piát, abból vendéglős forradalom lenne. Csengetünk is minden fröccs után. Fordítva viszont ez nem mindig van így. Most kiderült, a Sétatéren standoló árusok egy része csaknem 20 milliós tartozást halmozott fel, ugyanis egy forintot sem fizettek a helyekért már jó ideje.

hirdetés

A Pécsi Napok első napján ezért biztonsági őrökkel vonták meg a szervezők az árusítási jogot ezektől a vendéglősöktől, amiből lett is nagy hangzavar. Akadt olyan árus, aki még rendőrt is hívott – majd másnap szépen befizette a tartozását.

Kedves Vendégeink!
Sajnáljuk, aki tegnap tanúja volt a botrányos “pénzbehajtásnak” és üzletbezárásoknak a Sétatéren,…

Közzétette: Grill Point – 2016. szeptember 17.

Hivatalosan nem tudtuk meg a ZsÖK-től, mint szervező cégtől, hogy mennyibe kerül egy-egy stand bérleti díja, ugyanis mint mondták: számos tényező befolyásolhatja az összeget (italt vagy ételt árul-e a vendéglős, csomagban, netán kedvezményes csomagban vagy csak egyszeri alkalomra szerződik, stb.), de a vendéglősöktől azt hallottuk, hogy durván napi nettó 20-30 ezer forintot kellene kicsengetniük a helyért cserébe. Ez nem tűnik túl magas összegnek, ha 400 forintos fröccs árral számolunk, illetve úgy, hogy például 700 forint alatt nem igen van kürtöskalács, 1500 forint alatt nem igen van palack bor, de főtt, sült húsos ételt sem úszunk meg 1800 forint alatt adagonként és egy lángos is 600 forint körül van.

A szervezők elismerték, hogy kénytelenek voltak néhány árust “felfüggeszteni”. Mint közölték azért, mert:

“Az érintett árusok az elmúlt időszakban közel 20 millió forint bérleti díj tartozást halmoztak fel. A pécsi fesztiválok legnagyobb része ingyenes a látogatók számára, ami azzal is jár, hogy a költségek, programok jelentős részét az árusok bérleti díjából fedezzük.”

Vagyis, ha nem fizet az árus, az meglátszik a programokon is előbb-utóbb – utaltak rá.

Lapunk úgy tudja egyébként, hogy az érintett kereskedőket többször is értesítették előzetesen, hogy nem árusíthatnak, ha nem rendezik több havi elmaradásukat az utolsó határidőig (ami a fesztivál első napja is volt egyben). A legtöbb tartozó vendéglős végül másnap, szombaton fizetett is.

Azok az árusok, vendéglősök egyébként, akik csomagban, vagyis több fesztiválra szerződtek le előre, ráadásul 15%-os kedvezményt kaptak a bérleti díjból.

A ZSÖK érdeklődésünkre hagsúlyozta, hogy a pécsi fesztiválokon árusító kereskedők, vendéglátósok döntő többsége határidőre, pontosan tesz eleget a szerződéses feltételeknek.

SZAVAZÁS csík

Szerinted drága a Sétatér Fesztivál (és a többi is)?

Eredmények

Loading ... Loading ...

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter