Egyelőre biztosan nem építenek új üzemcsarnokokat Pécsen, és a Tüke Busz is visszaveszi azt, ami az övé volt

Fontos döntések a Választások utáni első pécsi Közgyűlésen.

Pénz kell a Tüke Busznak – nem is kevés

Átszervezi (újra) az önkormányzat a közösségi közlekedés finanszírozását, a vonatkozó előterjeszés alapján egyszerűsíteni, illetve egyirányúsítani akarják ezt; annál is inkább, mivel

hirdetés

a Tüke Busznak idéntől nincs folyószámlahitel-kerete, vagyis még átmenetileg sem tud pénzhez jutni. Tehát szüksége van a cégnek azonnali és folyamatos bevételre.

Az önkormányzat azt akarja, hogy a BIOKOM továbbra is lássa el bizonyos háttérfeladatokat, mint például

  • a közlekedéshez szükségszerűen kapcsolódó feladatok szervezését, koordinálását,
  • köztük a helyi közösségi közlekedés menetrendjéhez kapcsolódó módosítási javaslatok, tervezetek önkormányzati döntés előkészítés keretében történő, szakmai szempontú kidolgozását.
  • szakmai szervezeteként továbbra is vegyen részt a cég a helyi közösségi közlekedést érintő szakmai és pénzügyi monitoring, kontrolling, valamint minőségi auditálási folyamatokban;

de a Tüke Buszhoz kerüljön vissza és hozzájuk is csússzon be egyenesen az a pénz, amit a jegy- és bérletértékesítésből jön be, illetve a bliccelők büntetéséből.

Nem épülnek üzemcsarnokok

Egy másik hosszú és részletes közgyűlési előterjesztésből kiderül, hogy egyelőre nem fognak új üzemcsarnokok épülni a Pécsi Ipari Parkban, mivel jelentősen drágább ajánlatokat kapott a város annál, mint amire készült. Mivel ezek pályázati támogatásból épültek volna, az eddig elnyert 861 milliót visszautalják. Az önkormányzat azt szeretné, ha újra kiírnának pályázatot – immár magasabb összeggel, és akkor ez esetben újra pályázni fognak.

27 pécsi ingatlant kell eladni

Ezekből majdnem 2 milliárdos bevételt remél az önkormányzat, ami a vonatkozó előterjesztés szerint nagyon kell. Az ingatlanok eladását a Pécsi Vagyonhasznosító készíti elő. Emellett a városi cégeket újra átvilágítják majd, ellenőrzik a szerződéseket is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter