Előbb kitüntették, majd kirúgták a cégtől

Egyelőre nyerésre áll a Tüke Busztól kirúgott szakszervezetis. Tavaly küldték el a cégtől Hofekker Ferencet, a hivatalos indoklás szerint azért, mert megpróbálta tönkretenni a Tüke Buszt. A bíró másképp látta.

A szakszervezeti vezető ugyanis megszavazta, hogy a felszámolás alatt lévő PK Zrt-től tízszeres áron bérelje a buszokat a Tüke. Ez viszont 600 milliós többletkiadást jelentett volna a cégnek.

hirdetés

A korábbi cégvezető, Árki Sándor a bíróságon azt mondta, ezt a pénzt csak úgy tudták volna kigazdálkodni, ha 100 embert kirúgnak és a buszokat kivonják a forgalomból, vagyis teljesen leállt volna a tömegközlekedés. Szerinte ez egyértelműen azt mutatja, hogy a szakszervezeti vezető szándékosan veszélyeztette a Tüke Busz működését.

Korábban egyébként politikai indítékokat is sejtettek Hofekkerrel szemben, mivel a tavalyi önkormányzati választásokon a baloldal színeiben indult a képviselői helyért. (Nem tudott nyerni.)

A munkaügyi bíró azonban ezt nem osztotta, ezért elsőfokon úgy döntött, Hofekkert vissza kell helyezni az állásába és az elmaradt bérét (2 milliót), valamint a cafetériát ki kell fizetni.

A történetben további csavar, hogy Hofekkert nem sokkal azután sikerült kirúgni, hogy a cégvezető kitüntette “színvonalas munkájáért”. Szóval valamelyiket nem kellett volna.

Az ítélet nem jogerős, a Tüke Busz fellebbezni fog.

Hofekker

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter