Egyetlen lakó is képes lesz megszívatni egy egész társasházat Pécsen

Több mint 9000 mellékvízmérő (vízóra) hitelessége jár le Pécsen az év végével. Az érintettek többsége ugyan időben gondoskodott a mérője cseréjéről, de csaknem 1200 olyan ember van mág, akik a többszöri értesítés, figyelmeztetés ellenére sem intézkedtek a cseréről – közölte a Tettye Forrásház. Miattuk viszont januártól a komplett társasház szívhat majd.

A link, vagy csak fizetni nem képes felhasználók szerződése 2016-tól automatikusan megszűnik. Emiatt viszont mindenki rosszul jár egy társasházban, 4-10 emeletes panelben, stb., ha korábban olyan elszámolásban állapodtak meg a Tettye Forrásházzal, hogy egy-egy lakó „kiesése” hatással lehet a számla rendezésére. Ily módon nem teljesülhetnek például a legkedvezőbb, csak mellékmérők szerinti számlázás feltételei, amely elszámolási formát több száz társasház igényelte az idei évben.

A Tettye Forrásház közölte azt is, december 31-ig az érintett ügyfelek írásban kérhetik még a Tettye Forrásháztól a lejárt mérő cseréjét (vagy, ha nem a szolgáltatóval végeztették a szerelést, akkor a mérő szakszerűségi vizsgálatát), ez esetben szerződésük továbbra is érvényben marad.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter