Egyik pécsi kollégium sem hajlandó felvenni Alexát, azért, mert vak!!!

És mert vakvezető kutyával tud csak biztonságosan közlekedni. A fiatal lány, aki a Művészeti Gimnáziumban tanulna hegedűlni, ezért most albérletet keres és a pécsiek segítségét kéri. 

A fiatal lány, Vértesi Alexa a Facebookon fakadt ki és kéri a pécsiek segítségét, hogy olcsó albérletet találhasson, ahol nem gond a vakvezető kutyája: Fahéj sem. A 19 éves dombóvári lány azt írja:

hirdetés

“Felvételt nyertem nem kevés munkát belefektetve hegedű szakra, a Pécsi Művészeti Gimnázium 13. évfolyamára, ami egy éves, ezt követően pedig egyetemre szeretnék menni.

Látássérült vagyok, vakvezető kutyával közlekedem, aki profin képzett és maximálisan jól nevelt. A kollégium keresés során viszont ez problémát okozott, minden helyen elutasítottak többnyire azzal az indokkal, hogy a kutyát nem vihetem be, holott jogszabály vonatkozik arra, hogy a lakosság számára is nyitva álló minden területre, intézménybe bemehet, hiszen így tudja megfelelően végezni a feladatát.

Arra szeretném kérni a pécsi lakosokat, ha valaki tudna kis költségű albérletet, szobát lakásban a környéken, kérem írjon erre az e-mail címre: vertesiali@gmail.com, vagy facebookon, Vértesi Alexa névre.”

Alexa_Fahéj

A lány és kutyája egyébként nagyon szeretik egymást, jól összeszoktak és Fahéj mindenben segíteni tudja Alexát.

UPDATE: Sikerült szállást találni Alexának

Ezt maga az érintett jelentette be, a Facebookon. Alexa tegnap azt írta:

“Köszönöm a sok segítséget, megoldódott a szállásproblémám! Kérem ezt mindenki ossza meg, mert sok helyen fellelhetőek valótlan és nem aktuális információk! Köszönöm!”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter