Itt az idei pécsi fesztiválnaptár!

Soroljuk, hogy mik is lesznek.

Bor, Mámor, Pécs

Május 4–7. között a jobbnál jobb zenék mellett a gasztronómia is nagy szerepet kap. A Széchenyi téren fellép többek között a Roy & Ádám Trió, Boggie és a Kerekes Band. Ízek és illatok kavalkádjában nézelődhetnek a látogatók, hiszen Wossala Rozina látványfőzést tart, az Extrém Grill Bajnokság ínyencségeit pedig a Konyhafőnök című tévéműsor győztes csapata zsűrizi. Persze ne feledkezzünk meg az isteni borkínálatról és a fűszerültetésről se!

hirdetés

Zsolnay Piknik

A fűben heverészés és a finom falatok mellett sztárfellépők is lesznek az idei pikniken május 19–21. között. Igazi tavaszi zsongás várja a Zsolnay Negyedbe érkezőket; fellép Fábián Juli, a Kozma Orsi Quartet, Frenk, a Tárkány Művek, a Dresch Vonós Quartet, a Sárik Péter Trió és sokan mások. A koncertek, valamint a gyermek- és családi programok mellett kézműves portékák közül válogathatnak a látogatók. A Piknik két kiemelt programja a Budapest Bár, valamint a Budapest Klezmer Band koncertje, akik Tompos Kátyával lépnek színpadra. A Zsolnay Piknik ezt a két előadást leszámítva ingyenes.

Sétatér Fesztivál

A fesztivál csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Sétatér árnyas gesztenyefái alatt június 9–18. között. Az idei év újdonsága, hogy immár három színpadon váltják egymást a jobbnál jobb fellépők, köztük a Hot Jazz Band, Tompos Kátya és Pély Barna, ugyanakkor a helyi együttesek sem hiányozhatnak a fesztiválról.

Zsolnay Fényfesztivál

Idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a belváros, az ország legjobb fényfestő csapatai keltenek életre több mint 10.000 négyzetméternyi vetített felületet, mely európai viszonylatban is kimagasló, varázslatos látványosság. Spanyol légtornászok álomszerű produkciója érkezik a város főterére, a Székesegyház monumentális homlokzatán újra mapping alkotások nemzetközi, pénzdíjazásos versenye várható. S mindeközben egyéb különleges kulturális programok – koncertek, színházi produkciók, újcirkuszi előadások – is várják az érdeklődőket.

Szamárfül Fesztivál

A Szamárfül Fesztivál az elmúlt öt év során a régió egyik legnagyobb gyermekfesztiváljává nőtte ki magát. Idén augusztus 18–20. között ismét gyerekek, szülők és nagyszülők vehetik birtokba a hétvégére óriás játszóházzá változó Zsolnay Kulturális Negyedet. Az ingyenes nyárbúcsúztató fesztiválon több száz program közül választhatnak a résztvevők; a nyitókoncertet például az idei évben csupán néhány fellépést vállaló Palya Bea tartja.

Magyarok Kenyere

2017-ben is folytatódik a Magyarok Kenyere kezdeményezés, amely immár hetedik éve több tízezer rászoruló magyar gyermek és felnőtt élelmezési gondjait enyhíti a teljes Kárpát-medence területén, a magyar földeken megtermett és összegyűjtött búzaadományokkal. Az idei augusztus 20-i ünnepi műsort részvételével színesíti Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is.

Pécsi Napok

A nyarat követően sem érnek véget a programok: szeptember 14–24. között lesz a Pécsi Napok, ahol fellép többek között az Anna and the Barbies és a P. Mobil. A fesztiválhoz több rendezvény kapcsolódik, garantálva a pezsgő sokszínűséget.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter