Egymilliárdot költenek a PMFC lelátóra

A pénz felét az utánpótlásra, a másik felét a jelenlegi stadionra költik. Ettől még lehet 8 ezer férőhelyes stadion is – közölte Hargitai János, a klub elnöke.

– A PMFC megkapja a nagyjából 1 milliárd forintnyi állami forrást. Ennek nagyjából 50%-át az utánpótlásra, 50 %-át a jelenlegi stadionunk fejlesztésére fordítjuk. Ez nem zárja ki azt, hogy néhány éven belül megkezdődjön egy 8 ezer férőhelyes, új aréna építése, előbb azonban a Stadion utcai létesítményt korszerűsítjük – ismertette a klub terveit dr. Hargitai János, elnök.

hirdetés

Újmecsekalján a déli lelátó újul majd meg. Egy több szintes, fedett, az UEFA előírásainak maradéktalanul megfelelő nézőtér tervei készültek el, amely alatt az utánpótlásképzést segítő kiszolgálóegységeket, termeket, helyiségeket alakítanak ki. Kollégiumi szobák, öltözők, illetve egy étterem és büfé is lesz majd ebben.

hargitai

Az infrastrukturális korszerűsítés mellett VIP boxoknak is helyet szorítanak majd az épületben.

Hargitai azt ígérte, jut majd forrás az egyre bővülő Kovácstelepi edzőközpont modernizálására is.

– A tervünk az, hogy a jövőben sokkal több gyerek sportoljon, focizzon a PMFC-ben. Szeretnénk a Dél-Dunántúl igazi futballbástyájává válni – vázolta grandiózus elképzelését az elnök.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter