Egyre több a Momentumos Pécsett

Már közel száz, hivatalosan dedikált tagja van a Momentum Mozgalomnak (MoMo) Pécsett, sőt, a párt egyik alapítója is pécsi. Számos helyi problémát azonosítottak – állítják, de októberig várni kell a megoldási javaslatokra.

Az elmúlt hetekben igen csak csöndben voltak a pécsi Momentumosok, utoljára március végén lehetett izgalmasabb híreket hallani a legújabb pártról, már ami a helyi aktivitást illeti.

hirdetés

Azt sejteni lehetett, hogy Pécsett is gyökretet eresztenek majd, nem csak azért, mert olyat láttunk a pécsi fórumukon, amit politikai rendezvényen szinte soha, hanem ezért is, mert kiderült Pécsről és Baranyából kapta a párt az egyik legtöbb adományt az országos plakát kampányukra.

Olyat láttunk Pécsett a Momentum fórumán, amit politikai szeánszokon szinte még soha! – OK!PÉCS

Számos meglepetést tartogatott az elsőre unalmasnak ígérkező szeánsz, mondjuk is sorban ezeket.

Sok problémát lát helyben a MoMo

Mint most megtudtuk, számos helyi, lokális problémát azonosítottak a legutóbbi fórumon. Ezek:

  • közbiztonság
  • a város állapota és gazdasági helyzete
  • korrupció
  • és a helyi politikai élet hiánya.

– Az sem vet túl jó fényt a helyi viszonyokra, hogy arról szólnak a hírek: Pécs rövid időn belül másodszor kerülhet csődközelbe. Ez tarthatatlan, a városvezetés inkompetens – jelentette ki határozottan Nemes Balázs (fotónkon), a párt pécsi vezetője, helyi alapítója.

Nemes Balázs

Nagyon hangsúlyos probléma az is – magyarázta Nemes, hogy az elmúlt évtizedben nem történt jelentősebb beruházás a térségben, amely csökkentené a munkanélküliséget és tisztességes megélhetést biztosítana a családoknak. A PTE-n diplomázottak csekély része tud stabil megélhetést biztosító munkakörben elhelyezkedni a térségben, ezért nagy az elvándorlás. Ez azért is nagyon problémás, mert a helyi versenyképességet elképesztő módon lerontja.

De mi a megoldás?

Az, hogy van-e ezekre a problémákra megoldási javaslata, hiteles válasza a Momentumnak, egyelőre nem tudjuk, de azt ígérték, október 15-én nyilvánosságra hozzák azt a programot, amit szakértőkkel közösen raktak össze. (Hogy pontosan kik ezek a szakártők, az nem derült ki a párt válaszaiból.)

Pécsett egy mondatban határozták meg a célt: a város ismét méltó legyen a régió központja címre.

Nemes Balázs2

Több, mint százan Pécsett

A párt pécsi közössége az elmúlt két hónapban megsokszorozódott – állítja a szevezet, több tucatnyian kérték felvételüket is, így már több mint száz hivatalosan dedikált Momentumos van a városban.

Azt nem tudtuk meg, hogy Pécs és Baranya mennyire „nyerhető körzet” szerintük, de azt igen, hogy „a helyi politikai elit sajnos nem túl színvonalas, ebbe új lendülettel kívánnak színt hozni” – közölték.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter