Ejtette a rendőrség az ex-baloldali politikus feljelentését: nem bűncselekmény az eladósodás

Lezárta a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, amit még Berkecz Balázs ex-együttes politikus feljelentése nyomán – különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt – indítottak. A rendőrség arról tájékoztatta Berkeczet, hogy azért zárják le a nyomozást, “mivel a cselekmény nem bűncselekmény” – írta meg a ZOOM.

Mint azt az OK!PÉCS megírta, az Együtt volt képviselője, a választások után a politikától visszavonult Berkecz Balázs feljelentette Pécset a Somogy Megyei Rendőr-kapitányságnál, mert szerinte  “hűtlen kezelés” történhetett Pécs gazdálkodása során. 

hirdetés

Az ex-politikus végig is turnézta a hírrel a médiát, mert szerinte a város azért jutott olyan nehéz anyagi helyzetbe, hogy azonnali kormányzati segélyre szorult, mert bűncselekmények sokasága történt.

Akkor Páva Zsolt úgy reagált a hírre, hogy Berkecz állítása jogi nonszensz és nem szól másról, mint hogy

“egy kicsinyes, politikai bosszúhadjáratot indított Pécs ellen egy már megbukott baloldali politikus”.

Páva Zsolt azt is kifejtette, hogy “tény, hogy az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy Pécs gazdaságát megerősítse, és lehetővé tegyük azt, hogy a várost hosszútávú fejlődési pályára állítsuk.

Tény, hogy a szakmai munka rendkívül nehéz és lassú folyamat, hiszen 20 év „örökségét”, máig érő hatásait és hibás döntéseit kell megváltoztatni úgy, hogy eközben egyensúlyba hozzuk a bevételi és a kiadási oldalt is.

Szeretném emlékeztetni politikai ellenfeleinket, hogy a vég nélküli sárdobálás, a csípőből előadott hazugságok és az álhírek folyamatos generálása ellenére Pécs az elmúlt években közel 130 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket a városban! A jövőben is ezt tervezzük: Pécs fejlesztése, a pénzügyi stabilitás megteremtése a tervek szerint halad.”

Nem volt bűncselekmény

A ZOOM most azt írta, a rendőrség ejtette a nyomozást, ugyanis szerintük a feljelentés nem tartalmaz bűncselekmény körülményeire utaló adatokat, csupán feltételezett bűncselekmények elnevezéseit sorolja fel.

“Önmagában az a tény – a konkrétumok hiányában -, hogy az önkormányzat eladósodott, nem veti fel a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter