Eladja egyik veséjét a pécsi nő, hogy megmentse a gyerekeit

A háromgyerekes asszony egy autót akar venni a pénzből, hogy azzal szállítsa a gyerekeit a kezelésekre.

Ágnesnek napi 24 órában kell gondoskodnia az autista és rákos Csabáról (11) és az értelmi figyatékos Dominikről (8), akit lélegeztetni kell időnként, nem ehet szilárd táplálékot, nem tud beszélni és járni sem. A gyerekeket pelenkázni is kell, és a nőnek orvosi papírja van arról, hogy nem lehet őket közösségbe vinni, és nem szállhatnak fel a buszra sem.

Mivel az asszonynak nincs autója, korábban töbször is előfordult, hogy nem vitte el a fejlesztő foglalkozásokra a beteg gyerekeit – nem volt pénze taxira. Ezért büntetést kellett volna fizetnie, de erre sem volt pénze. Emiatt majdnem börtönbe kellett mennie. Akkor lényegében a Blikk mentette meg, cikket írtak a pécsi nőről és utána összejött annyi pénz, hogy befizethette a 65 ezer forintos büntetést.

A lap most újból megkereste Ágnest, aki elmondta, eldöntötte, hogy eladja az egyik veséjét és a pénzből egy autót vesz.

– Busszal indulunk útnak, holott orvosi papírom van arról, hogy Dominik nem utazhat tömegközlekedési eszközökön. Mi történik, ha lélegeztetni kell? Félnapos tortúra az utazás, ha nem viszem, megint fenyeget a börtön – mesélte a Blikknek az asszony, aki azt is elmondta, úgy néz ki, hogy már van is egy vevője a veséjére.

– Ha megegyezünk, nem fogok habozni, mert hiába fordultam bárhová; míg a menekülteket ingyen hurcolásszák ezerszám, a beteg fiamnak nem tudnak szállítást biztosítani – panaszkodott.

(via Blikk)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Tengericsillag

    TELE van a cikk helyesírási hibákkal.. komolyan.. van automatikus helyesírás-ellenőrző, használjátok!

Facebook

Twitter